Tačiau ar kepimas naujame aliejuje daug geriau? Ir kaip yra dėl kepimo orkaitėje ar grilyje?

Mitybos specialistė Greta Bučnytė papasakos daugiau apie įvairius gaminimo būdus ir atsakys, kokie maisto paruošimo būdai yra tinkamiausi.

Kepimas keptuvėje

Tai nėra blogai, jei atsirenkate tinkamą aliejų ir jį naudojate tik vieną kartą. Tai yra vienas iš greičiausių būdų pasigaminti patiekalą. Kepant mėsą ar žuvį, norėdami dar mažiau sunaudoti aliejaus, įpilkite jo truputį, apkepkite ir įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir leiskite išsitroškinti.

Virimas

Šis gaminimo būdas visiškai nereikalauja riebalų, maistas nebūna sukepęs neprisigėręs riebalų. Toks maistas puikiai ne tik tiems, kurie nori sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, bet ir tiems kurie turi skrandžio problemų. Nors virtas maistas ir nėra toks skanus, jį galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, kurios suteikia tikrai gerą skonį.

Kepimas orkaitėje

Orkaitėje geriausia kepti maistą kepimo rankovėje arba folijoje. Taip gaminant maistą, taip pat, nereikia naudoti papildomų riebalų, nes maistas troškinasi savose sultyse. Todėl maisto skonis išlieka iš ties puikus, o ir patiekalas neriebus.

Ruošimas garuose

Tai taip pat puikus maisto ruošimo būdas. Galite apkepti mėsą ar žuvį keptuvėje ir pabaigti ją gaminti garuose. Pamatysite kokia bus minkšta, sultinga mėsa ir sumažėjęs riebalų kiekis patiekale.

Kepimas grilyje

Gaminant maistą grilyje taip pat galite nenaudoti riebalų. Maistas bus traškus, sultingas, neturės papildomų riebalų. O ir patiekalų išvaizda bus tikrai puiki.

Maisto gaminimo būdų yra įvairių, todėl stenkitės atsirinkti Jums priimtiniausią. Jei yra koks nors receptas, kuris Jums labai patinka, bet nurodyta, jog reikia kepti jį keptuvėje, visada galite pakeisti gaminimo būdą ir, tarkim, kepti orkaitėje. Nuo to bus tik geriau, nes toks gaminimas nereikalaus papildomų riebalų. O toks variantas puikiai tinka tiems, kurie nori sumažinti kūno svorį, pagerinti sveikatą.