Pilvo riebalai turi savų privalumų

Nors antsvoris nėra naudingas sveikatai, kūno riebalai atlieka kelis svarbius vaidmenis gerai žmogaus fizinei savijautai, o moterims netgi būtina turėti šiek tiek riebaliukų ant juosmens.

Šis sluoksnis vadinamas taukine ir turi savyje imuninės sistemos baltųjų ląstelių, be to, saugo ir jungia pilvo organus. Jis taip pat užgydo vidines žaizdas, kurios lieka po operacijų.

Pasak Alabamos universiteto Imunologijos ir reumatologijos skyriaus ekspertų, šie riebalai turi privalumų, kurių niekada neįsivaizdavote. Jie, pavyzdžiui, užtikrina lytinių hormonų estrogenų gamybą.

Estrogenai gaunami iš cholesterolio ir atlieka kelias prevencines funkcijas, saugodami nuo cerebrovaskulinių ligų ir endometriozės. Jie taip pat padeda sureguliuoti menstruacijų ciklą.

Riebalai ateičiai

Riebalai, kurie kaupiasi ant moters pilvo, klubų ir šlaunų, taip pat atlieka yaptingą biologinę funkciją. Pasak visuomenės sveikatos epidemiologo Willo Lasseko iš Pitsburgo universiteteo Pensilvanijoje, šie riebaliukai, kurie susikaupia per daug metų, yra ne kas kita kaip atsargos, kurių prireiks, kai moteris susilauks kūdikio ir maitins jį krūtimi. Kad vystytųsi kūdikio smegenys, jam reikės riebiųjų rūgščių, vadinamų dokozaheksaeno rūgštimis (DHA), kurios glūdės būtent šiose vietose.

„Kad susiformuotų nervų sistema, reikia labai daug riebalų, o riebalai, esantys šiose vietose, turi daug DHA, kurios yra itin svarbus žmogaus smegenų komponentas“, – aiškino W. Lassekas.

Žmogaus evoliucijos studijos rodo, kad moterys visada turėdavo šių riebalų atsargų, kurios paruošdavo jas motinystei.

Žinoma, norint suprasti šių riebalų naudą, nebūtina galvoti vien tik apie nėštumą. Šie riebalai taip pat yra geras jūsų organizmo sveikatos rodiklis – kol neperžengia nustatytų juosmens apimties normų – daugiausia 88 cm moterims ir daugiausia 102 cm vyrams. Atminkite, kad juosmens apimčiai peržengus šiuos skaičius, žmogui padidėja širdies ligų ir diabeto rizika.

Nepamirškite, kad turėti šių riebaliukų sankaupų yra normalu, ir nesikankinkite, bandydami jas eliminuoti. Nesiekite turėti tokio plokščio pilvuko kaip Jenifer Lopez ar Shakira. Daugiau dėmesio skirkite subalansuotai mitybai, nuosaikiam fiziniam aktyvumui ir stenkitės priimti savo kūną!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)