Mitybos specialistas Miltonas Stokesas, parašęs knygą „Flat Belly Diet! For Men“ atskleidė, be ko neišsivers tie, kurie nori atsikratyti nereikalingų kilogramų, rašo express.co.uk.

Pasak M. Strokeso, norint mesti svorį svarbiausia yra valgyti pusryčius. „Tai tarsi rąstgalių metimas į krosnį. Reikia iš pradžių kažką gerai įmesti, kad visą dieną vyktų medžiagų apykaita“, – aiškina mitybos specialistas.

Pasak jo, per valandą nuo pabudimo organizmas turi gauti apie 400-600 kalorijų. M. Stokesas pataria orientuotis į baltymus, sveikus riebalus ir ląstelieną, nes toks pasirinkimas leis ilgiau jausti sotumo jausmą.

Beje, yra keli valgiai, kuriuose yra visi šie pusryčiams idealiai tinkantys elementai. Jorge’as Cruise’as, parašęs knygą „The Belly Fat Cure“, pataria valgyti avokadą su kiaušiniais.

„Avokadai yra idealus vaisius metantiems svorį. Jie pakeičia cukrų apetitą mažinančiais geraisiais riebalais“, – tikina J. Cruise’as.

Jeigu pirmenybę teikiate greitai pagaminamiems kokteiliams, tuomet rinkitės tokius, kuriuose yra baltymų.

Knygos „101 Foods That Could Save Your Life“ autorius, mitybos specialistas Davidas Grotto sako: „Išrūgose gausu amino rūgščių, kurios skatina raumenų augimą. Kuo daugiau raumenų turite, tuo didesni jūsų metabolizmo pajėgumai.“

Dar vienas puikus pusryčių variantas – paprastas jogurtas su šviežiais vaisiais ir daug ląstelienos turinčiais dribsniais.

Mitybos specialistė Dawn Jackson Blatner, parašiusi knygą „The Flexitarian Diet“, teigia: „Jogurte esančiuose riebaluose yra konjuguotos linolo rūgšties, kuri gali padėti jums išsaugoti lieknas kūno linijas.“

Ji primena, kad ne vienas tyrimas įrodė tiesioginį ryšį tarp ląstelienos ir svorio metimo.

Naujas Lidso universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad šešias valandas ar mažiau per naktį miegantys suaugusieji yra labiau linkę turėti antsvorio, nutukimo ir prastos medžiagų apykaitos problemų.

Tyrime, kuriam vadovavo dr. Laura Hardie, dalyvavo 1615 suaugusiųjų. Jie registravo, kiek laiko miega ir kiek valgo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)