Jis paskelbė, kad visuomenėje kartais pasirodančios greitos ir drastiškos transformacijos yra ne kas kita, kaip steroidų vartojimo pasekmės, o sveikam tikslų siekimui reikia kur kas daugiau laiko.

25-erių treneris išpopuliarėjo po dalyvavimo „Lietuvos talentuose“, o vėliau pradėjo sparčiai rinkti auditoriją socialiniuose tinkluose, kur su dešimtims tūkstančių sekėjų dalinasi motyvacine medžiaga apie sportą ir sveiką gyvenimo būdą. Jis DELFI teigė, kad žinomumas niekada nebuvo jo siekiamybė, tačiau išpopuliarėjęs gauna ir liaupsių, ir kritikos.

Socialinio tinkle paskyroje sulaukęs pastabos, kad lėtai progresuoja ir atrodo taip pat, jis atšovė komentatoriams: „Supraskite vieną dalyką – šis sportas tai nėra sprintas, greitų rezultatų nebūna! Viskam reikia daug laiko, natūraliai sportuojant greitai raumenų nepriaugsite. Tad susikaupkite, užsičiaupkite ir dirbkite. Mano siekis nėra kūno pasikeitimai – mano siekis yra sveikata ir laimė! Esu laimingas dėl to ką darau, o kūno pasikeitimai tai tik šalutinis efektas“.

A. Šidiškis teigia, kad visuomenėje dažnai pasirodo greiti įžymybių ar sportininkų pokyčiai per neįtikėtinai trumpą laiką ir tai formuoja neteisingą požiūrį ir neadekvačius lūkesčius: „Nedaugelis susimast, kokia kaina ir kaip tai yra pasiekiama, kas slepiasi už drastiškų kūno pokyčių. Dažniausiai tai yra pasiekta nelegaliais prieparatais ir alinančiomis dietomis.“

Sporto erdvės „Fitnie Academy by Galinta“ treneris pabrėžia, kad natūralus sportas yra tada, kai nėra vartojami uždrausti preparatai – steroidai. Jis sako, kad profesionalus sportas neretai be to neapsieina, daugybė sportininkų linkę aukoti sveikatą dėl greitų rezultatų.

„Aš nesmerkiu žmonių, kurie siekia maksimalių rezultatų savo sporto šakoje ir be to tiesiog nebūtų konkurencingi, man jie tikrai netrukdo, tačiau aš griežtai prieš tuos „profesionalus“, kurie rodo protu nesuvokiamus pasiekimus ir klaidina kitus, kad tai galima pasiekti natūraliai ir per trumpą laiką“, – sako A. Šidiškis.
Aurimas Šidiškis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)