Pradžia nebuvo lengva. Iš kasdieninės mitybos jam teko išbraukti daug mėgstamų produktų: cukrų, padažus, baltą duoną, rūkytus gaminius, saldumynus.

Pagal mitybos planus, šiais produktais Vytis gali pasimėgauti tik kartą per savaitę, „sėkmingos dienos“ metu, kai galima valgyti ką, kiek ir kada nori. Visomis kitomis dienomis Vytis stengiasi valgyti 5 kartus per dieną, tad šalia pusryčių, pietų ir vakarienės atsirado dar ir priešpiečiai ir pavakariai.

Rezultatai buvo greiti ir nuoseklūs. Per pirmą mėnesį Vytis atsikratė 7 kilogramų, per dar kelis nukrito dar beveik tiek pat. O dabartinis svoris, pasak specialistų, turėtų dar truputį pakristi, kol bus galima pradėti ryškinti raumenis. Tačiau Vyčio savijauta ir dabar yra labai gera, o ir pažįstami pastebi pasikeitimus ir palaiko. Tai skatina ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų, laikytis mitybos ir sporto planų.

Treniruojasi Vytis sporto klube ir savęs per daug negaili. „Manau, salėje turi būti sunku, nes jei bus nesunku, tai ir rezultatų nebus gerų“, šypsosi Vytis.

Vyčio pokyčiai

Klaipėdietis sportuoja pagal jam sudarytą programą, 45 kartus per savaitę ir džiaugiasi, kad programoje paaiškinama kaip ir ką daryti sporto salėje, o neseniai Vytis pradėjo treniruotis dar ir grupinėse aukšto intensyvumo treniruotėse. Paklaustas apie papildus, vyras atskleidžia, kad šiuo metu vartoja proteiną, amino rūgštis, L-karnitiną, žuvų taukus bei magnį.

Visiems norintiems atsikratyti svorio vyras pataria tiesiog pradėti. Jei nepavyksta sportuoti sporto salėje, tai bent bandyti išeiti į lauką pasivaikščioti. Kasdien po 30 minučių. Atsisakyti greito maisto ir bandelių. Tačiau, kaip teigia Vytis, rezultatai priklausys nuo kiekvieno asmeniškai pasiryžimo pokyčiams.

Vyčio pokyčiai

Mitybos specialistės Eglės Šinkevičiūtės komentaras:

Nuo pat pradžių bendraujant su Vyčiu jautėsi jo ryžtas nuosekliai mažinti svorį, deginti riebalus ir vėliau ryškinti įgytą raumeninę masę. Pamenu, kad pačioje pradžioje jį neramino, jog iš raciono reikės išbraukti riebų maistą, pavyzdžiui, lašinius. Tačiau jau tada jis pasiteiraudamas, ar dar galės jais pasimėgauti, iškart išsikėlė ir sąlygas: „Jei ragausiu, tai tik kartą per savaitę ir ne ištisą dieną, o viename valgyme". Iš karto supratau, kad šis žmogus tikrai žino ko atėjęs ir norimą rezultatą tikrai pasieks!

Programos eigoje, iš praėjusių dienų įvertinimų ir pokalbių, buvo matyti, kad jam sekasi tikrai labai gerai, tiek su sporto programa, tiek su mitybos planu. Taip pat Vytis yra puikus pavyzdys, kad laikytis programos galima net ir tada, kai tenka išvykti ar nėra laiko. Kai žmogus motyvuotas siekti rezultatų, jis ir pasiteisinimų neieško, o tada ir galima džiaugtis pasiektais rezultatais.