Agurkų privalumai neįtikėtini, rašo healthandloveplanet.com.

Aprūpina organizmą vandeniu

Šviežiame agurke yra 90 proc. vandens. Jei geriate mažokai vandens, puiki alternatyva – salotos su agurkais.

Padeda nuo nudegimų saulėje

Agurkai subalansuoja odos rūgštingumą. Jei nusideginote saulėje, užsidėkite agurkų riekelių.

Šalina toksinus

Vanduo agurkuose tarsi siurblys sutraukia tai, ko organizmui nereikia. Pastoviai valgant agurkų, gali net inkstų akmenys ištirpti.

Aprūpina vitaminais

Agurkuose yra tiek vitaminų, kiek žmogui reikia per dieną. Vitaminai A, B ir C stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos. Agurkų nelupkite, nes jų žievėje yra 12 proc. dienos vitamino C normos.

Mineralai

Agurkuose daug kalio, magnio ir silicio, o šie mineralai ypač gražina odą.

Gerina virškinimą, lieknina

Agurkuose daug vandens ir mažai kalorijų, tad jie – idealus produktas besilaikantiems dietos. Įpjaustykite agurkų į salotas arba valgykite su liesu jogurtu. Agurkuose gausu ląstelienos, todėl jie gerina virškinimą. Kasdien valgant agurkų galima išsigydyti chronišką vidurių užkietėjimą.

Šviesina tamsius ratilus paakiuose

Agurkai turi antiuždegiminių ypatybių, todėl šviesina patamsėjusius paakius. Jau kliše tapęs patarimas ne mažiau veiksmingas – užsidėkite ant akių po riekelę agurko ir sumažės patinimas.

Kovoja su vėžiu

Agurkuose yra medžiagų, kurios ypač veiksmingos, kovojant su krūties, kiaušidžių, prostatos ir gimdos vėžiu.

Saugo nuo diabeto, mažina cholesterolio lygį, kraujospūdį

Agurkų sultyse yra hormono, kurio reikia kasai, kad ji gamintų insuliną – hormoną, ypač reikalingą sergantiems diabetu. Agurkuose esantys augaliniai steroliai mažina cholesterolio lygį, na o kalis, magnis ir ląsteliena mažina kraujospūdį.

Sveika dantenoms, šviežina burnos kvapą

Agurkų sultys labai sveika dantenoms, o jose esantys fitochemikalai gaivina burnos kvapą. Palaikykite burnoje agurko riekelę, ir nemalonaus kvapo kaip nebūta.

Stiprina plaukus ir nagus

Silicis ir siera, kurių yra agurkuose, stiprina plaukus ir nagus, spartina jų augimą.

Stiprina sąnarius

Tas pats silicis stiprina sąnarius, todėl stiprėja jungiamieji audiniai. Pastoviai valgant agurkų ir morkų sumažės artrito skausmų, nes sumažės šlapio rūgšties.

Lengvina pagirias

Agurkuose gausu vitamino B, cukraus ir elektrolitų, kurie sušvelnins pagirių galvos skausmą. Prieš miegą suvalgykite kelias riekeles agurko, kad rytas būtų lengvesnis.

Sveika inkstams

Agurkai mažina organizme šlapimo rūgšties, stiprina inkstus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)