Ji pasakoja, kaip numetė 16 kilogramų, atgavo pasitikėjimą savimi ir toliau siekia geriausios savo formos.

„Išverkiau daug ašarų, kai būdama vos dvidešimt kelių metų jau turėjau daugybę sveikatos problemų, didžiulį kūną, kurio nesutalpinau į senus rūbus, o vaizdas veidrodyje kėlė pasibaisėjimą. Nuo antsvorio nuolat skaudėjo nugarą, kentėjau migreną, o kojos tindavo be priežasties...“, – pasakoja Rimantė, kuri per pusmetį, pradėjusi dirbti naktinėje pamainoje, priaugo apie 15 kilogramų.

Dviejų dukryčių mama, pasiekusi 90 kilogramų ribą nelaukė, kol situacija dar labiau pablogės ir nusprendė, kad laikas spręsti šią problemą: „Ėmiausi ieškoti informacijos internete ir netikėtai pamačiau Anastasijos Zizas vaizdo blogus, kurie mane labai sužavėjo savo aiškumu ir naudingais patarimais. Ėmiau jų laikytis ir kuo daugiau judėti. Vėliau užsisakiau ir mitybos planą. Su juo per mėnesį atsikračiau 8 kilogramų ir žymiai sumažinau apimtis, ypač nuo talijos.“

Rimantė pasakoja, kad sveikatos problemos išnyko atsikračius 10 kilogramų, tačiau ji nesustojo laikytis sveikos mitybos principų ir sportuoti, kadangi visada norėjo ne tik sveiko, bet ir gražaus kūno: „Nemėgstu tiesiog liesų kūnų, man gražiau sportiškos merginos. Todėl neklausiau, kai daug kas traukė mane per dantį, kad pernelyg sureikšminu maistą ir einu sportuoti, kai kiti ilsisi ar tiesiog džiaugiasi gražiu oru. Jie nesuprato, kad aš kur kas laimingesnė buvau iškeisdama televizoriaus žiūrėjimą į ilgus pasivaikščiojimus su vaikais ir šunimis, ir tuo metu siekdama savo tikslų!“.
Rimantės pokyčiai

Rimantės plane buvo nurodyta valgyti po 5-6 kartus per dieną ir, nors paradoksalu, nutukusiai merginai tai atrodė labai daug. Sunkiausia, pasakoja pašnekovė, buvo nenukrypti nuo plano gaminant šeimai vienus patiekalus, o pačiai valgant ką kita, tačiau jos ryžtas ir noras sulieknėti gundė labiau už riebius ir saldžius gardėsius.

Ji džiaugėsi matydama geresnius rezultatus kiekvieną savaitę: „Buvo nuostabu įlįsti į ankstesnes vasarines sukneles, ėmiau kur kas labiau pasitikėti savimi, grįžo noras save mylėti ir lepinti, o svarbiausia – tobulinti ne tik savo kūną, bet ir sielą, siekti geresnių rezultatų ne tik išvaizdoje, bet ir karjeroje“. Pašnekovė, atsikračiusi nuotaiką ir savijautą gadinusio antsvorio, grįžo į anksčiau mylėtą manikiūristės veiklą, dabar vis dažniau laiko piešimo teptuką ir įgyvendina užplūdusias kūrybines idėjas.
Rimantės pokyčiai

Paklausta, kas jai labiausiai padėjo taip pakeisti savo įpročius ir atsilaikyti pagundoms, moteris sako: „Anastasija Zizas. Ji nereali, visada pataria, padeda, prajuokina. Jos dėka supratau, kad sveika mityba – tai ne dieta ir ne badavimas. Visi geri pokyčiai prasideda nuo meilės sau“.

Rimantė tikina, kad yra labai laiminga, o draugai ją vis dažniau mato besišypsančią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)