Įmonių sporto, kontaktų ir pramogų festivalio „Hercules Trophy“ organizatoriaus Dariaus Lomsargio teigimu, įmonėje labai svarbus komandinis darbas, nes ši kompetencija veda į sėkmingą rezultatą:

„Norint sukurti puikią komandą, reikia išmanyti tris komandos dinamikos fazes. Pirmiausia turite jaustis komanda, nes dauguma įmonių pamiršta šį ypatingai svarbų aspektą. Jei žmonės nejaučia emocinio ryšio, jie niekada neveiks kaip komanda. Antra, veikite kaip komanda. Norėdami veikti kaip komanda, jos nariai turi turėti specifinius įgūdžius, pavyzdžiui vadovavimo, delegavimo, organizavimo, derybų ar kitus. Trečia, turite dirbti kaip komanda. Norėdamos pasiekti užsibrėžtų tikslų, komandos turi sutelkti dėmesį į aiškius tikslus ir atsižvelgti į apribojimus.“

D. Lomsargis teigė, kad įmonių sporto renginiuose daugiausia dėmesio skiriama pirmajai fazei – komandos bendrystei. „Mes sukuriame erdvę, kurioje žmonės gali laisvai bendrauti emociniu lygiu ir dalytis nepamirštamais įspūdžiais“, – sakė sporto ir pramogų festivalio organizatorius.

Kolektyvas


Jam talkina ir sporto motyvatorė Vlada Musvydaitė. Moters teigimu, sveika gyvensena ir sportas gali žymiai pagerinti bendrą fizinę ir emocinę darbuotojų savijautą, sumažinti sergamumą sezoninėmis ligomis ir taip pagerinti jų darbo našumą.

V. Musvydaitė jau aštuonis mėnesius dirba didelėje įmonėje, kuri kreipėsi į sporto motyvatorę siekdama sustiprinti kolektyvą bei pagerinti darbuotojų produktyvumą, pasitelkiant sportą ir darbuotojų sveikatinimą.

Vis daugiau žmonių supranta, kad begalinės darbo valandos ir asmeninio gyvenimo bei laisvalaikio neturėjimas anaiptol negarantuoja produktyvumo, atvirkščiai – norint dirbti gerai, būtina ir kokybiškai ilsėtis, o tam puikiai tinka sportinė veikla.

Tam pritaria ir aktyviai sportuojantis Mindaugas Glinkskis. „Europos Centro Golfo Klubo“ vadovo manymu, sportas padeda atitrūkti nuo kasdienybės, leidžia apie nieką negalvoti ir susikoncentruoti tik į sportą, o treniruotės metu pailsėjęs protas tarsi „atšviežėja“ ir kartais tarsi pats randa atsakymus į rūpimus klausimus.

Kolektyvas

Buriuotojo bei sporto klubo „Amber CrossFit“ įkūrėjo Roko Milevičiaus nuomone, įmonė turėtų daug dėmesio skirti darbuotojų lavinimui, o sveikatingumas yra to dalis.

„Kiekvienas įmonės vadovas turi rūpintis, kad jo darbuotojai būtų stiprūs, išsilavinę, laisvalaikį skirtų sportui, tuomet jie bus daug energingesni, jų darbo efektyvumas pakils. Darbuotojams svarbu dalyvauti įvairiuose sportiniuose turnyruose, kuriuose skatinama komandinė dvasia, jų metu paliekama komforto zona ir susiduriama su naujais iššūkiais, kurie sustiprina komandą“, – teigia R. Milevičius.

„Bike in“ stacionarių dviračių studijos vadovas Mykolas Mačiulis taip pat tvirtai tiki sporto svarba įmonės sėkmei: „Visame pasaulyje progresyviausios įmonės vis dažniau skatina savo darbuotojus sportuoti. Žinomiausių verslų vadovai ir lyderiai dalį savo laiko skiria sportinei veiklai, nes jau seniai pastebėta, kad tai padidina darbuotojų produktyvumą, užtikrina geresnę komandinę atmosferą ir pakelia jų motyvaciją.

Kolektyvas

Tam tinka tiek individualios sporto šakos, tiek ir dabar labai populiarios sporto šventės ar renginiai, kuriuose įmonės gali dalyvauti su visu kolektyvu. Mūsų atveju visa komanda yra labai sportiška, nes mes patys teikiame sporto ir sveikatingumo paslaugas. Taigi, nors pats aktyviai sportuoju visą gyvenimą, tačiau kartais tenka pasistengti ir neatsilikti nuo visada motyvuotų kolegų. Dažnai sportuojame kartu ir taip pasikrauname laimės hormonų – endorfinų. Man asmeniškai sportas padeda išlikti motyvuotam, teigiamai veikia emocinę būseną ir moko siekti asmeninių bei įmonės tikslų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)