Pavelas pasakoja DELFI, kaip jam pavyko pasiekti savo tikslą be kančių.

– Pavelai, dėl ko pasiryžai pokyčiams?

– Supratau, kad laikas keistis, kai svarstyklės parodė 120 kg. Atrodžiau tikrai prastai. Negana to, pasidarė sunku atlikti tam tikrus veiksmus. Ilgą laiką sau tai neigiau, tačiau tiesa galiausiai ėmė badyti akis – užlipti į trečią aukštą neuždusus ar nesuprakaitavus pasidarė nebeįmanoma.

Pradėjau sekti Vadimą Zizą socialiniuose tinkluose, stebėjau jo motyvacinius vaizdo įrašus, po truputį ėmiau susimąstyti. O kai sužinojau, kad mano žmona laukiasi, tarsi staiga subrendau ir tariau sau, kad laikas susitvarkyti savo gyvenimą ir pirmiausia reikia pasirūpinti savo sveikata. Parašiau Vadimui ir pradėjome dirbti.

– Kokių veiksmų ėmeisi?

– Anksčiau, kai norėdavau numesti svorio, mėginau maitintis tik grikiais ir vištiena, tačiau jausdavausi dar alkanesnis, nei išvis nevalgęs, todėl tai buvo nesėkmingos priemonės. Supratau, kad reikia kreiptis į žmogų, kuris žino, kaip funkcionuoja organizmas ir kaip galima taisyklingai maitintis ir pagerinti formą. Vadimas sudarė mitybos ir sporto programas. Likau nustebęs: maisto buvo tiek daug, kad pradėjau abejoti jo kompetencija.

– Kas taip nustebino?

– Maisto plane buvo tiek daug, kad nesupratau, kaip tai padės man numesti svorio. Galvojau, gal jis tik eilinis apsišaukėlis, kuris nieko neišmano, tačiau jau po pirmos savaitės pamačiau, kad svarstyklės rodo kur kas mažiau. Todėl ir toliau laikiausi jo nurodymų.

– Bet lengva turbūt vis tiek nebuvo?

– Taip, reikėjo keltis anksčiau nei įprasta, sportuoti, nevalgyti šokoladukų ir kitų saldumynų. Beveik kiekvieną rytą keldavausi su mintimi viską mesti. Jeigu tai būtų lengva, manau, kiekvienas vaikščiotų su ryškiomis preso kaladėlėmis ir niekas dėl svorio neturėtų problemų. Tačiau kai kas suteikė daug džiaugsmo ir motyvacijos: smagu buvo svertis ir matuotis apimtis – rezultatai padėjo nesustoti pusiaukelėje.

Jau po pirmojo mėnesio reikėjo keisti beveik visus drabužius. Malonu, kai nebereikia ieškoti XXL ar XL dydžio drabužių. Jau lengvai telpu į M dydį!

– Kokių rezultatų pavyko pasiekti?

– Visų pirma, per 4 mėnesius numečiau 22 kilogramus! Svoris kartais sustodavo kristi, tai Vadimas pakoreguodavo mitybos ir sporto programas, ir tada vėl viskas pajudėdavo. Svarbiausia, kad pradėjau daug geriau jaustis. Anksčiau gydytojai man sakė, kad turiu įgimtą hiperneziją – padidėjusį spaudimą. Tačiau dabar nebeturiu šios bėdos. O ir vaizdas veidrodyje dabar kelia geresnes emocijas.

– Kas tau labiausiai padėjo taip greitai ir sėkmingai pasikeisti?

– Vadimo Zizo palaikymas. Kartais manydavau, kad jam mano kelionė rūpi labiau, nei man. Tuo metu apskrtiai man buvo sunkus gyvenimo etapas: nusprendžiau atidaryti plovyklą, bet nuo pat pradžių viskas nesisekė, nes plovyklą padegė, po to apvogė, žodžiu, patyriau daug streso ir neigiamų emocijų.

Tačiau Vadimo ir jo nuoširdžios pagalbos dėka numečiau daug svorio, sėkmingai plėtoju verslą, kitaip žiūriu į pasaulį ir kiekviena diena man šventė, nes žinau, kad galiu viską. Niekada nepamiršiu jo pasakytos frazės, kurią tikrai kartosiu savo vaikams ir anūkamas: „Svajonės išsipildo tada, kai tampa tikslu“. Todėl visiems linkiu paversti savo svajones tikslais, o tada realybe!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)