Juolab nuo sėdimo darbo jau turėjau bėdų su nugara. Kuo toliau, tuo dažniau tiek kraujo spaudimas, tiek pulsas buvo virš normos“, – pasakoja vyras.

Jis ryžosi permainoms, nes nebenorėjo rizikuoti sveikata.

Aurimas palengva pradėjo sportuoti, pradėjo bėgioti ir stebėjo, ar vyksta kokie pokyčiai. Nukritus keliems kilogramams, pagerėjo savijauta, spaudimo matuoklis pradėjo rodyti geresnius rezultatus.

„Tuomet išdrįsau sportuoti rimčiau – lankiau sporto salę, stiprinau nugarą, bėgiojau ir tikėjausi, kad numesiu svorį ir atrodysiu atletiškai. Užtrukau metus, rezultatas – dar numesti keli kilogramai ir mažiau problemų su jau sustiprinta nugara. Deja, bet svoris vis tiek buvo apie 98 kg ir ne tik vaizdas veidrodyje manęs netenkino, bet ir spaudimo matuoklis vis dar rodydavo padidėjusį spaudimą.

Supratau, kad vien tik sportu be mitybos nieko nepasieksiu. Nors buvau didelis dietų skeptikas, tuo pat metu vis dėlto teko kelias išbandyti, bet, aišku, svoris grįždavo.

Niekada nebuvau greito maisto ar saldumynų vergas ir pirkdavau tik labai retais atvejais. Aišku, buvo valgymas tik vakarais, nes per dieną „nėra laiko“, o tai gero neduodavo.

Keičiau mitybos įpročius – valgiau sočius pusryčius ir pietus, ir nebevalgiau po 18 val. Stengiausi visiškai atsisakyti batonų ir miltinių produktų. Kadangi maistas dažniausiai būdavo ruošiamas namuose, nors ir iš sveikų produktų ir ne riebus ar sunkus, bet, vadinasi, su juo buvo kažkas ne taip“, – pasakoja Aurimas.

Jis vis dažniau susimąstydavo, kad pats laikas susirasti dietologą, kuriuo galėtų pasitikėti, kuris suderintų maistą su sportu ir padėtų palaikyti gerą fizinę formą. Žinoma, vyrui rūpėjo ir kiek jam visa tai kainuos.

„Internete pamačiau Kilo.lt reklamą. Perskaičiau kelis straipsnius, pasižiūrėjau kiek kainuoja abonementas 3 mėnesiams (supratau, kad per mėnesį norimų rezultatų nepasieksiu). Užsiminiau žmonai, o ji sako: bandom. Kad sportuosim ir laikysimės dietos kartu, suteikė tik papildomos motyvacijos.

Nuo pat pradžių patiko lieknėti padėjusi komanda: profesionaliai ir maloniai konsultuoja, atsako į visus klausimus, nuolat palaiko ir motyvuoja. Paaiškino, kaip siekti norimų tikslų ir kaip bus dirbama pagal mano turimas, norimas sąlygas – sudarė sporto ir mitybos programas ir jas nuolat, tardamiesi su manimi, atnaujina.

Pradėjau nuo sporto namų sąlygomis, kol pasiekiau reikiamą svorį, sudeginau riebalus. Dabar du kartus per savaitę po pusantros valandos dirbu treniruoklių salėje ir kartą per savaitę namuose, neskaičiuojant, kad vėl atšilus orams pradedu bėgioti.

Šiai dienai sveriu 77 kg. Savijauta puiki, kraujo spaudimo matuoklis rodo normalius duomenis, jaučiamas jėgos padidėjimas ir ištvermė“, – džiaugiasi vyras.
Aurimo pokyčiai

Pradžia, aišku, vyrui buvo sunki, nors ir užsidegimo netrūko. Keltis tekdavo 5 val. ryto, kad spėtų tą dieną pasportuoti, gamintis maistą.

„Maistas ne visada patikdavo, ne visai toks, koks buvo įprastas ir pradžioje jaučiausi alkanas, nors ir ką tik pavalgęs. Motyvacijos suteikė šeimos palaikymas, sportas kartu su žmona, ir kiekvieną savaitę ryškūs pokyčiai svarstyklių rodmenyse. Jei maistas nepatiko, visada buvo galima pasikeisti į labiau patinkantį, o valgymas 5 kartus per dieną sumažino alkio jausmą.

Didžiausi iššūkiai – komandiruotės į parodas, kuomet tekdavo išvažiuoti dešimčiai dienų. Tada stipriai padėdavo dietologas, patardavo kaip neprarasti jau pasiektų rezultatų“, – pasakoja Aurimas.

Jis juokiasi, kad jam labai patinka šeštadieniai, nes tą dieną jis gali valgyti ką nori ir kiek nori. Iš pradžių vyras net skaičiuodavau dienas iki šeštadienio, tačiau dabar net šeštadienio pusryčius darosi pagal dietologo patarimus.

„Būnant jau gerą pusmetį kartu su man padedančia komanda ir matant gerus rezultatus, nebesinori prisivalgyti netinkamo maisto, nes keičiasi ir skonio receptoriai. Aišku, tekdavo ir įprastomis dienomis karts nuo karto „paslysti“ ar susiklosčiusiom aplinkybėm (gimtadieniai, verslo pietūs) suvalgyti kas neįeina į programą, bet su laiku tų „paslydimų“ mažėja, nes turi tikslą, kurį nori pasiekti.

Šiuo metu mano tikslas – raumeninės masės didinimas. Valgau šešis kartus per dieną, pietų porcija atrodo kaip normalių dviejų žmonių. Kad raumenys greičiau atsigautų po sporto, vartoju amino rūgštis ir geriu baltymų kokteilius, nes tiek baltymų nebesuvalgyčiau kiek reikia. Tiems, kas mane pažinojo, sunku nuslėpti nuostabas mano įvykusių pokyčių. Visi skuba džiaugtis bei sakyti, koks šaunuolis ir kaip puikiai atrodau. Labiausiai įstrigo kelių žmonos draugių nuostaba iki spiegimo, kurios nepaliaudamos kamantinėjo kaip man pavyko ar labai sunku...

Visiems noriu pasakyti – NESUNKU! Tik reikia pradėti! Kai matai, jauti rezultatus, tai geriausias variklis, varantis į priekį. Tiems, kas galvoja, kad gal brangu – galiu drąsiai pasakyti, kad ieškote pasiteisinimo nesportuoti ir neatrodyti patraukliai. Esu atsakingas už šeimos biudžetą ir galiu atsakingai pasakyti, kad išlaidos maistui nepadidėjo, nors abu su žmona pakeitėme mitybą, nors ir smarkiai pasikeitė pirkinių krepšelis.

O tie kas galvoja, jog norint numesti svorį, organizmas bus sekinamas ir greičiau apsirgsite, pasikeitus metų laikui, galiu pareikšti, kad klystate. Man nereikėjo papildomai jokių papildų ir žiemos gripą įveikiau be antibiotikų ir tik porą dienų gulimu režimu (nes net dietos metu gausite pakankamai visų reikalingų medžiagų jūsų organizmui). Yra ir dar vienas pliusas – nebereikės sukti galvos ką gaminti“, – sako Aurimas.