Sutaupysite laiko ir pinigų

Už narystės mokestį populiariausiuose šalies sporto klubuose per mėnesį paklosite mažiausiai 50 eurų. Tuo tarpu sportas lauke nieko nekainuoja. Viskas į ką turėsite investuoti – tai kokybiški sportiniai bateliai, patogi apranga. Ką jau kalbėti apie laiko taupymą. Sportuojant klube esate įspraustas į jo darbo laiko rėmus ar apsilankymo trukmės limitus, neretai turite laukti eilėje ir prie norimų treniruoklių, kai, tuo tarpu, išbėgti į lauką galite kada tik norite ar turite laisvą valandėlę.

Pasisemsite daugiau energijos

Mokslininkų teigimu, judėjimas gryname ore, lyginant su uždaromis patalpomis, suteikia daugiau energijos, o tai, savo ruožtu, padidina darbingumą ir gerina socialinį gyvenimą. Fizinė veikla lauke stiprina širdį, gerina kraujotaką, subalansuoja medžiagų apykaitą, padeda kovoti su nemiga. Medikai pastebėjo, kad grynas oras gelbsti ir nuo vidinių organų, pavyzdžiui, skrandžio, skausmų.

Geriau pažinsite save

Užsiimdami fizine veikla individualiai, turite unikalią progą geriau pažinti save. Jūsų treniruočių rezultatams neturi įtakos tokie veiksniai, kaip užimtas treniruoklis, nepatinkanti muzika ar nerimas, ką apie jus galvoja kiti sporto klubo lankytojai, atliekant vieną ar kitą pratimą. Lauke jūs galite koncentruotis tik į save ir atidžiau klausytis savo organizmo. Jeigu vis dėlto pasigendate motyvuojančio trenerio, galite pasitelkti išmaniąsias technologijas – šiandien specialiai sportui yra sukurta daugybė patogių pagalbinių priemonių, tokių kaip programėlė „Samsung S Health“. Programėlės naudojamos išmaniosiose apyrankėse, laikrodžiuose ar telefonuose. Tai padeda sekti savo pulsą, stebėti pažangą, gauti naudingus patarimus bei motyvuojančius padrąsinimus.

Pagerinsite psichinę sveikatos būklę

Grynas oras turi didžiulę reikšmę ir mūsų psichikai. Mokslininkai įrodė, kad užtenka vos 15-30 minučių judėjimo gryname ore, kad nusiramintume, sumažintume stresą ir atsipalaiduotumėme. Be to, sportuojant gamtoje, turime progą grožėtis vaizdais, leidžiančiais bent trumpam pabėgti nuo rutinos ir kasdienių rūpesčių. Gera žinia ir intensyviai kremtantiems mokslus – grynas oras suaktyvina smegenų veiklą, todėl bent trumpa sporto pertraukėlė lauke neabejotinai pravers siekiant geresnių rezultatų.

„Pasisotinsite“ vitaminu D

Visą dieną plušant ofise ir nematant saulės, o dar ir po darbo dažniausiai laisvalaikį leidžiant uždarose patalpose, mes visiškai negauname saulės šviesos, kuri yra natūralus vitamino D šaltinis. Jo stingant silpnėja raumenys ir imunitetas, suminkštėja kaulai, išauga osteoporozės tikimybė. Norėdami to išvengi, kuo daugiau judėkite lauke, taip gausite ne tik reikiamą vitamino kiekį, bet ir sutaupysite pinigų, jų neleisdami papildams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)