Celiulitas yra riebalų sankaupos, jį sukelia sutrikusi kraujotaka, o kraujotaką trikdo ne tik blogas gyvenimo būdas, bet ir apranga! Norint išvengti celiulito problemos nederėtų dėvėti judesius varžančių, pernelyg aptemptų drabužių bei per ankštos, pėdų tirpimą sukeliančios avalynės!

Kaip kovoti su celiulitu?

Pirmiausia, reikia įvardinti tai, kas iš tiesų neveikia. Kremai ir kitos kosmetinės priemonės, iš esmės yra tik prekybininkų triukai. Celiulito kaupimąsi skatina greito maisto, vaisvandenių ir kitų gėrimų su burbuliukais vartojimas, gausus druskos vartojimas, alkoholis, nikotinas, kofeinas.

Norint išvengti tap vadinamos „apelsino žievelės“ odos minėtų ingredientų būtina atsisakyti, tuo pačiu reikia mažinti bendrą riebalinio sluoksnį, nes celiulitas juk ir yra riebalinis audinys. O tą padaryti galima tik treniruočių ir subalansuotos mitybos pagalba!

Specialistė pataria, kuriuos produktus derėtų įtraukti į racioną norint užkirsti kelią celiulitui:

Lašiša

Tai antioksidantais ir omega-3 turtinga žuvis, kurie kartu sudėjus turi savybę skaidyti bloguosius riebalus. Omega-3 riebalų rūgštys taip pat turi savybę sumažinti nesveiko maisto poreikį, kadangi suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. O taip pat stiprina odą, jos audinius, šalina susikaupusius toksinus kraujagyslės viduje ir gerina kraujotaką.

Saulėgrąžų sėklos

Jos yra geras šaltinis vitamino E, kalio ir cinko, o taip pat vitamino B6. Šios medžiagos stiprina jungiamąjį audinį, o taip pat gali būti ir natūraliu diuretiku, padėsiančiu pašalinti susikaupusius skysčius ir jau vien dėl to celiulitas taps mažiau matomas. Kad saulėgrąžos duotų reikiamą naudą jos turi būti natūralios, be prieskonių, druskos.

Čili ir kajeno pipirai

Pipirų sudėtyje esantis B6 ne tik stiprina, bet ir atsatato jungiamąjį audinį, todėl jie – puikus ginklas kovoti su nepageidaujamomis „duobutėmis“. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad šie aštrūs prieskoniai gali pagreitinti metabolizmą, o taip pat pagerina kraujotaką.

Mėlynės, gervuogės, šilauogės

Gervuogės ir šilauogės padidina kolageno gamybą, kuria naują odos audinį, o tai pagerina odos tonusą ir tekstūrą. Šiose tamsiose uogose taip pat yra ir antioksidantų, kurie skaldo riebalus.

Žalia arbata

Ji pagreitina medžiagų apykaitą, stabdo riebalinių ląstelių, kurios sukelia celiulitą gamybą. Taip pat, nesaldinta žalioji arbata įsiskaičiuoja į per dieną suvartojamų skysčių kiekį ir palaiko vandens balansą organizme, tai svarbu tiems, kurie nemėgsta gerti skysčių, bet neįsivaizduoja dienos be kavos puodelio, nes tiek mažas skysčių vartojimas, tiek kavos gėrimas jus dehidratuos, o tai puiki sąlygą susidaryti celiulitui.

Alyvuogių aliejus

Viena pagrindinių riebalų apykaitos sutrikimo priežasčių yra ta, kad ypač moterys bijo naudoti riebalus maiste. Gerieji riebalai yra būtini mūsų organizmui bei grožiui. Alyvuogių aliejus aprūpina organizmą mononesočiais riebalais ir polifenoliais, kurie gerina tiek hormonų, tiek skydliaukės veiklą, o gerai veikianti skydliaukė greitina medžiagų apykaitą bei susijusi su riebalų deginimu.