Ji sutiko papasakoti apie prieskonių gerąsias savybes bei pateikė prieskonių, padėsiančių gerinti sveikatą, sąrašą.

Kario milteliai

Kario prieskoniai savo sudėtyje turi kurkumino, kuris priklauso priešuždegiminių medžiagų grupei.

Atlikti tyrimai rodo, kad kurkuminas gali slopinti tam tikrų krūties vėžio ląstelių augimą, o taip pat gali apsaugoti nuo skrandžio ir storosios žarnos vėžio.

Rozmarinas

Ne paslaptis, kad kai kuriuos aliejus kaitinant per ilgai ar per aukštoje temperatūroje išsiskiria kancerogeninės medžiagos, kurios sukelia vėžinius susirgimus. O jei įkaitintame aliejuje kepame, tarkim, mėsą, kuri marinuota su rozmarinu, kancerogeninių medžiagų susidarymo galimybė mažėja net iki 84 procentų, rodo tyrimai atlikti Kanzaso valstijos universitete.

Raudonėlis

Viename arbatiniame šaukštelyje raudonėlio yra ne tik šeši mikrogramai vitamino K, bet ir antioksidantų. Preliminarūs tyrimai rodo, kad raudonėlis gali padėti išvengti žarnyno infekcijų. Su maistu suvalgome gausybę mikroorganizmų, o raudonėlis gali padėti juos izoliuoti ir pašalinti iš organizmo.

Cinamonas

Tyrimai rodo, kad per dieną suvalgius pusę cinamono šaukštelio, galima sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu bei sumažinti nutukimo riziką.

Imbieras

Nors imbieras yra aštrus prieskonis, jis malšina skrandžio skausmus.

Be to, imbieras mažina ir raumenų skausmą, padeda juos greičiau atpalaiduoti. Taip pat, imbieras susijęs su nervinės įtampos mažinimu.

Muskatas

Kaip žinia, burna yra bakterijų židinys, o muskatas turi antibakterinių savybių. Naudojant muskatą galima sumažinti mikrobų kiekį burnos ertmėje. Be to, muskate gausu apsauginių priešuždegiminių junginių, kurie gali sumažinti infekcijų patekimo į organizmą riziką.

Kajeno pipirai

Šie pipirai padeda sureguliuoti termoreguliacinius procesus, o taip pat yra susiję su medžiagų apykaitos greitinimu. Kajeno pipirai ypač paplitę taip kūno formomis besirūpinančių žmonių, kadangi jie susiję su riebalų deginimu. Taip pat yra pastebėta, kad naudojant šiuos pipirus sumažėja potraukis sūriam maistui.

Kmynai

Viename valgomajame šaukšte šių aromatinių sėklų yra apie 22 procentus paros geležies normos. Geležis, kaip žinia, padeda išlaikyti energijos lygį, gerina imuninę sistemą, taip pat neatsiejamas kokybiško kraujo elementas. O pagal atliktus tyrimus pastebėta, kad žmonėms, naudojantys kmynus maisto ruošimui, kur kas lengviau sukoncentruoti dėmesį bei susikaupti.

Taigi, galima drąsiai rekomenduoti naudoti prieskonius gaminant maistą. Taip ne tik maistas mažiau atsibos, bet jis dar ir vertingesnis bus.