„Žmonės domėjosi ir įsitraukė į sveiką gyvenimo būdą skatinančius renginius, nes jie buvo netradiciniai, patrauklūs. Džiugu, kad ir Lietuvoje, ir kitose šalyse yra daug žmonių, kurie turi idėjų, kaip judėjimą paversti viso miesto švente. Paskleidėme tikrą fizinio aktyvumo „virusą“, – tikina Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė.

2015m. atlikto „TNS Atlas“ gyventojų tyrimo duomenimis, tik trečdalis (32 proc.) 15-74 metų amžiaus respondentų teigė bent kartą per savaitę sportuojantys ar atliekantys fizinius pratimus. 2016 metais vykstančiuose „Išjudink save“ renginiuose buvo siekiama visų amžiaus grupių, lyčių ir fizinių galimybių žmonėms padėti gyventi aktyviai, išbandyti įvairių rūšių laisvalaikio veiklas, programas, dalyvauti masiniuose renginiuose, susijusiuose su fiziniu aktyvumu.

Iš viso „Coca-Cola HBC Lietuva" ir Lietuvos, Latvijos ir Estijos tautinių olimpinių komitetų skelbtame konkurse paraiškas paramai pateikė 586 organizacijos ir pavieniai asmenys. 46 iš jų buvo skirta 73 tūkst. eurų parama.

Lietuvoje vyko 10 programos „Išjudink save“ renginių, kurie subūrę didelį skaičių entuziastų tapo ilgalaikėmis iniciatyvos ir truko ištisus metus. Dalyvių skaičius juose buvo didžiausias tarp visų Baltijos šalių – judėjo net 24 tūkstančiai sporto aistruolių ir pirmą kartą „pajudėti“ ir išbandyti save nusprendusių žmonių.

Druskininkuose, Palangoje ir Visagine vyresnio amžiaus žmonės visus metus dalyvavo nemokamose funkcinėse treniruotėse ir mankštose, žygiuose, stovyklose ir varžybose, pagal Karolio Dineikos metodikas. Lietuviškos pirties bičiulių draugija Kairėnuose esančiame Botanikos sode skatino sveiką gyvenimo būdą ne tik pirtyse, bet ir paskaitose apie netradicinius gydymo būdus, sąmoningo gyvenimo dėsnius, suteikė galimybę išmėginti sąmoningo kvėpavimo bei regos terapijos metodikas.
Kuršėnų gyventojai dalyvavo nemokamose funkcinėse, balansavimo ir koordinacijos treniruotėse, Lazdijai judėjo skirtingų šokių žingsneliais, kauniečiai ir miesto svečiai išbandė jėgas ne tik taisyklingo bėgimo treniruotėse, bet ir krepšinio, tinklinio 3x3 varžybose.

Alytiškiai pasiekė Lietuvos lankų sukimo rekordą, o Šventosios gyventojai ir miesto svečiai pasitiko ir pasveikino saulę bei pasiekė Lietuvos rekordą. Vilniuje kiekvienas galėjo atrasti miestą ir pažvelgti į jį bėgimo žingsneliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)