Vis tik derėtų nepamiršti, kad būtent šiame amžiuje ima reikštis pačios įvairiausios lėtinės ligos, įvyksta labai reikšmingas hormonų persiorientavimas, sulėtėja medžiagų apykaita, nepageidaujamų kilogramų našta vis didėja, jie auga lyg ant mielių net ir toms, kurios visą gyvenimą buvo lieknos.

Peržengus 40-mečio ribą keičiasi odos struktūra, ji netenka drėgmės, atsiranda ne itin malonių raukšlelių, dėl žarnyno sienelių elastingumo mažėjimo kyla su virškinimu susijusių problemų, rašo econet.ru. Taigi labai svarbu koreguoti mitybą teisinga kryptimi, nes kitokiu atveju problemų dėl antsvorio ir prastėjančios sveikatos būklės išvengti nepavyks.

Kaip gi maitintis vyresnėms nei 40 m. moterims?

Atkreipkite dėmesį į pieno produktų sudėtyje esančius ir augalinės kilmės baltymus. Metams bėgant būtų gerai vartoti mažiau mėsos, nes ją virškinti organizmui tampa vis sunkiau. Taigi į mitybos racioną rekomenduojama įtraukti varškę, sūrį ir grybus. Jei vis tik mėsos atsisakyti sudėtinga, rinkitės švelnesnes ir liesesnes jos rūšis – puikiai tiks vištiena ir triušiena.

Vos tik nubudusios iš karto išgerkite vandens ir šią organizmo gaivinimo procedūrą kartokite tarp valgių. Kavos gerti galima, tačiau ne daugiau kaip vieną puodelį per dieną. Visiškai atsisakykite gazuotų gėrimų, greitojo maisto ir miltinių produktų. Saldūs kepiniai ir cukrus – tai greitieji angliavandeniai, kuriuos organizmas išskaido itin sparčiai ir tuoj pat paverčia riebalais.

Jei iš karto atsisakyti nesveiko maisto nepavyksta, kiekvieną savaitę iš raciono pašalinkite po vieną sveikatą gadinantį produktą.

Dietologai rekomenduoja griebtis gudrybių. Jei labai norite, suvalgykite sveikatai nenaudingą produktą pirmoje dienos pusėje. Svarbu jį valgyti kartu su daug skaidulų turinčiu produktu. Pavyzdžiui, puikiai tiks karamele aplieto obuolio ar viso grūdo duonos ir plono uogienės sluoksnio deriniai.

Rekomenduojama atkreipti dėmesį į sezamo sėklas, kurių sudėtyje yra fitoestrogenų – augalinių moteriškų lytinių hormonų analogų. Šios sėklos padeda reguliuoti metabolizmą ir mažina blogojo cholesterolio kiekį. Tiesa, per dieną suvartoti patartina ne daugiau 3 arbatinių šaukštelių šių sėklų.

Atsisakykite alkoholio, jei norite būti liekna ir džiaugtis lyg laikrodis veikiančiu žarnynu. Per šventes galite išgerti ne daugiau kaip vieną raudonojo sauso vyno taurę.

Riebi jūrinė žuvis – vienas labiausiai vyresnėms nei 40 m. moterims tinkamų produktų. Tokių žuvų sudėtyje esantys polinesotieji riebalai apsaugo kraujagysles, gerina atmintį, sugrąžina plaukams žvilgesį, o odai – švytėjimą.

Dar patartina maitintis nedidelėmis porcijomis kas 2-3 valandas – taip nespėsite išalkti ir paspartinsite medžiagų apykaitą. Iš pradžių toks maitinimosi grafikas gali pasirodyti ne itin komfortiškas, jei esate įpratusios visą dieną nevalgyti ir išbadėjusios pulti prie vakarienės stalo. Vis tik labai greitai prie tokio režimo priprasite.

Laikytis šių nesudėtingų mitybos principų rekomenduojama bet kurio amžiaus moterims, kurios nori jaustis jaunos ir sveikos. Patikėkite, šios taisyklės suteiks galimybę kartą ir visiems laikams pamiršti apie sunkumą skrandyje ir nepageidaujamus kilogramus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)