Siekiantys gražių kūno formų taip pat žino, kad presas kuriamas virtuvėje, o sėkmės formulė yra ne 100 ar 10 000 atsilenkimų per dieną, o 70 proc. mityba ir 30 proc. sportas.

O taisyklinga mityba prasideda parduotuvėje. Nuo to, ką įsidėsi į pirkinių krepšelį, priklauso, ką rasi šaldytuve ir valgysi namuose.

Po dviejų savaičių vyksiančioms East England Championship kultūrizmo varžyboms Leičesteryje besiruošiantis vienas garsiausių Lietuvos kultūristų Deividas Dubinas atskleidė, ką renkasi apsipirkinėdamas.

D. Dubinas išduoda, kad labai mėgsta pyragus ir saldumynus, todėl turi nuolat kovoti su savimi, kad į pirkinių krepšelį pakliūtų tik tai, ko reikia siekiant geriausios formos. Todėl atėjęs į parduotuvę kultūristas stengiasi kuo greičiau prabėgti po gundančių kvapnių bandelių skyrių. Duonos gaminių skyriuje vyras prigriebia tik ryžių trapučių.

Šalia esančiame kruopų skyriuje pasiima ryžių, makaronų, kurių masės auginimo laikotarpiu suvalgo tikrai daug. Geriausi, teigia jis, pilno grūdo makaronai bei rudieji ar basmati ryžiai, kadangi jų žemesnis glikeminis indeksas, be to, organizmas išnaudoja daugiau energijos jų virškinimui.

Vėliau vyras nusiaubia mėsos skyrių, nes iš mėsos gauna didžiąją dalį jam būtinų baltymų. Vištienos vengia, nes šiais laikais viščiukai lesinami preparatais, skatinančiais spartesnį augimą, kuriuose yra daugybė hormoninių, antibakterinių bei antibiotinių medžiagų, kurios gali būti kenksmingos. Renkasi kalakutieną, jautieną, elnieną, kartais pasimėgauja ir avienos kumpiu, kurį pats ir išmarinuoja.

Mėsą kultūrizmo čempionas teigia labai mėgstantis ir tai jam padeda siekti savo tikslų, kadangi jos suvalgyti sportininkui reikia labai daug — kilogramais per dieną.

Pieno produktų jo mityboje mažai, tačiau pieno skyriaus jis neaplenkia. Į savo pirkinių krepšelį krauna produktus be laktozės, nes nevartodamas laktozės jaučiasi žymiai geriau. Be to, Deividas aiškina, kad stangriam kūnui pieno produktai nėra patys tinkamiausi, nes truputį užlaiko skysčius. Žinoma, juose naudos yra, bet geriausi tie, kuriuose nėra glitimo ir laktozės. Vis dėlto siūlo kiekvienam žmogui valgyti tai, kas pačiam labiausiai tinka. Jis pats neperka net varškės, kurią kaip baltymų šaltinį propaguoja daug sportininkų, nes varškės be laktozės nėra.

Jūros gėrybes D. Dubinas labai mėgsta, tad parduotuvėje visada pasiima rūkytos lašišos, krevečių, baltos žuvies, vėžiagyvių.
Vėliau į pirkinių krepšelį krauna daržoves: kopūstą, avokadų, moliūgą, pomidorų. Jei turi galimybę, daržovių, krapų, uogų stengiasi gauti iš ūkininkų.

Su tokiu pilnu pirkinių krepšeliu D. Dubinas skubiai bėga iš parduotuvės nuo daugybės pagundų. Vienintelė jo nuodėmė – bekalorė kokakola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)