Juodosiose pupelėse gausu baltymų ir ląstelienos – sočiausių maistinių medžiagų – ir nė gramo riebalų. Beje, tai ne naujiena ir tai tinka kalbant apie bet kokius ankštinius. Tačiau tamsi spalva byloja apie didžiulį flavanoidų kiekį. O pastarieji, amerikiečių mokslininkų tyrimų duomenimis, padeda ardyti riebalų sankaupas pilvo srityje.

Kriaušės, net pačios sultingiausios ir saldžiausios, yra tokios nekaloringos ir jose tiek gausu ląstelienos, kad galima jų valgyti nors kasdien prieš pusryčius, pietus ir vakarienę, ir vis tiek lieknėti. Juolab kad jose gausu ir katechinų bei flavonolių. Tai antioksidantai, ir jie taip pat padeda deginti riebalus.

Kukurūzų spragėsiai (tik nesaldūs ir nesūdyti!), kad ir kaip būtų keista, taip pat padės atsikratyti pilvuko. Tai juk grūdai, lygiai kaip ir rugiai, grikiai, kviečiai ar laukiniai ryžiai. Bus labai naudinga ir figūrai, ir apskritai sveikatai, jei šie ir visi kiti pilnų grūdų produktai iš lentynų išstums baltuosius ryžius, kvietinius miltus, manų kruopas ir kitus rafinuotus produktus.

Šaltos bulvės, pavyzdžiui, bulvių salotos (žinoma, be riebios grietinės ar majonezo) pasižymi mažesniu glikeminiu indeksu nei karštos! Tai gera naujiena besirūpinantiems savo figūra. Šaltos bulvės, pagardintos acto pagrindo padažu, stimuliuoja apetitą slopinančių hormonų išsiskyrimą.

Riešutai ir saulėgrąžos, nepaisant to, kad juose yra riebalų, taip pat padeda saugoti figūrą. Juose esantys riebalai – naudingi, polinesotieji. Kad ir kaip būtų paradoksalu, tačiau būtent jie apsaugo nuo nutukimo ir bereikalingų kilogramų kaupimosi. Tačiau svarbiausia – riešutai ir saulėgrąžos turi pakeisti sausainius ir saldainius, kuriuose yra tų kenksmingųjų riebalų.

Arbata – visų pripažintas produktas lieknėjimui, kurio efektyvumas įrodytas gausybe mokslinių tyrimų. Vienas ar du puodeliai arbatos nors ir penkis kartus per dieną – labai skani priemonė lieknėti. Naudingiausios – baltoji ir žalioji arbata. Nors esti tyrimų, patvirtinančių teigiamą tamsių arbatos rūšių poveikį.

Obuolių actas jau seniai populiarus kaip gan radikali priemonė lieknėti. Tačiau nėra jokio reikalo būti fanatiškiems. Pakanka obuolių actą naudoti kaip pagrindą užpilams, padažams. Acto rūgštis išties stimuliuoja riebalų deginimą ir apsaugo nuo riebalų kaupimosi.

Žinoma, vien tik mitybos pokyčiais pasiekti rezultato sunku. Raciono atnaujinimas bus kur kas veiksmingesnis derinant apskritai su gyvenimo būdo pokyčiais – daugiau judėjimo, daugiau rūpinimosi savimi, daugiau pasitenkinimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)