Penktadienis, 18 val.

Klaida – esate per daug išvargusi po darbo savaitės, kad sugalvotumėte, ką gaminti vakarienei, juo labiau – kad gamintumėte vakarienę. Į restoraną!

Kaip tai trukdys darbui: įmanoma sveikai pavakarieniauti ir viešoje vietoje, bet 92 proc. kavinėse ir restoranuose gaminamų patiekalų yra kaloringi, gerokai viršija rekomenduojamų kalorijų kiekį. Na, o daugeliui mūsų gausi penktadienio vakarienė yra tik pradžia.

„Pakanka persivalgyti savaitgalį, kad nusibrauktų penkios dienos sveikos mitybos“, – teigi dietologė Jackie Topol. Na, o tai reiškia, kad po sotaus savaitgalio ateinančias penkias dienas taisysite jo padarinius.

Šeštadienis, 7 val.

Klaida – ima skambėti žadintuvas, kaip ir darbo dienomis. Jūs žadintuvą išjungiate ir dar posmelį nusnaudžiate, bent jau iki 9 val. Kaip tai sugadins ateinančią savaitę?

Geriausia eiti miegoti ir keltis kasdien tuo pačiu laiku, tada produktyviausiai pailsėsite. Galima pamiegoti šiek tiek ilgiau, bet ne 2 valandomis ilgiau. Medikai pataria – jei jaučiate nuovargį, geriau nusnūskite 20 min. dieną, to pakaks atgauti žvalumą ir neapsunkti. Jei pokaičio miegosite ilgai, šeštadienį ir sekmadienį ilgai nenorėsite miego, taigi pirmadienį tikrai būsite neišsimiegoję, ir patirsite visus su tuo susijusius nepatogumus – norėsite saldumynų, bus sunki galva ir pan.

Šeštadienis 14 val.

Klaida – ketvirtadienį po darbo nuėjote į sporto klubą, pirmadienį ketinate vėl sėsti prie irklavimo treniruoklio, tačiau tarp ketvirtadienio ir pirmadienio neturite minčių pasportuoti ar bent šiek tiek pasimankštinti.

Kaip tai paveiks ateinančią savaitę?

Pirmadienį sportuoti bus sunkiau, nes praėjus trims paroms po sporto širdies ritmas sulėtėja – po ilgos pertraukos pirma treniruotė visada būna sunkesnė. Daroma ir kita klaida – savaitgalį stengiamasi atsigriebti už savaitę ir išlieti devynis prakaitus sporto klube. Tokiu atveju gresia raumenų ar sąnarių traumos.

Sekmadienio popietė

Klaida – skubate nudirbti nenudirbtus darbus (šuo pats nenueis pas veterinarą) ir neįsimetate į kuprinę buteliuko vandens.

Kokie padariniai? Net menkiausia dehidratacija veikia nuotaiką, t.y. žmogus darosi irzlesnis, jam sunkiau susikaupti. Pagalvokite, koks pirmadienis jūsų laukia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)