Patys asmeniniai treneriai tikina, kad už savo klientus jaučia labai didelę atsakomybę net ir po treniruočių.

„Asmeninio trenerio pareiga – nuolat rūpintis savo kliento sveikata ir ją gerinti, todėl su sportuojančiais žmonėmis bendraujame net ir už sporto salės ribų. Asmeninis treneris yra kur kas daugiau nei tik asmuo, kuris paaiškina, kaip mankštintis, – jis tampa žmogaus bendražygiu, padedančiu nuosekliai siekti užsibrėžto tikslo“, – tikina sveikatingumo klubo „Impuls“ treneris Marius Bartusevičius.

Jis pabrėžia, kad galima išskirti daugybę privalumų, kuriuos suteikia sportavimas kartu su asmeniniu treneriu.

Paaiškina sportavimo techniką. Kadangi asmeninis treneris dirba su kiekvienu klientu asmeniškai, jis gali sportuojančiam žmogui skirti visą savo dėmesį – kitaip nei grupinių treniruočių metų. Treneris detaliai paaiškina, kaip taisyklingai atlikti pratimus, juos pademonstruoja, pasako, kuriuos raumenis konkretus pratimas stiprina ir kokią įtaką tai daro galutinio rezultato siekimui.

„Asmeninis treneris išaiškina visą reikiamą informaciją apie mankštinimosi, apšilimo, atliekamo pratimo bei raumenų tempimo technikas. Be to, treniruočių programa, atsižvelgiant į žmogaus poreikius ir fizinius pajėgumus, sudaroma kiekvienam asmeniškai. Taip sportuojantis žmogus gali greičiau pasiekti savo tikslą“, – teigia M. Bartusevičius.
Treneris Marius Bartusevičius

Nuolatos rūpinasi sveikata. Treneris tikina, kad asmeninių treniruočių metu labai didelis dėmesys skiriamas kliento sveikatai. Vos tik pradėjęs sportuoti, žmogus privalo užpildyti specialią sveikatos anketą.

„Kūno analizės testo metu išsiaiškinamos sveikatos problemos, riebalų kiekis kūne, įvertinama mityba ir kiti veiksniai. Su klientu aptariame jo tikslus, gyvenimo būdą, nustatome savaitinį treniruočių skaičių ir jų tipą. Visada žmones raginame stebėti savo savijautą per treniruotes ir apie ją pranešti treneriams. Taip pat skatiname rūpintis savo sveikata ir tarp treniruočių“, – sako M. Bartusevičius.

Anot jo, mūsų visuomenėje labai giliai įsišaknijęs tobulo kūno kultas, tačiau žmonės šį tikslą nori pasiekti labai greitai – tai ir yra pagrindinė problema.

„Labai sunku paaiškinti žmonėms, kad tobulas kūnas yra sveikas kūnas, o rezultatai nėra pasiekiami po kelių treniruočių – reikia keisti ir gyvenimo būdą“, – priduria treneris.

Didina motyvaciją. Pasak M. Bartusevičiaus, sportuoti kartu su asmeniniu treneriu rekomenduojama tiems žmonėms, kurie yra išsikėlę sau konkretų tikslą, tačiau bijo, kad gali pritrūkti motyvacijos jį pasiekti. Profesionalūs treneriai gali padėti žmogui norimų rezultatų siekti kryptingai, efektyviai ir išvengiant traumų, kurios dažnai gresia, kai žmogus nori labai greitų rezultatų.

„Norint ne tik gerai atrodyti, bet ir puikiai jaustis, reikia investuoti nemažai laiko ir valios, todėl visada skatinu žmones pasirinkti tokį trenerį, kuris motyvuotų ir būtų šios kelionės į tikslą ramstis. Dažnai žmonės iš pradžių treniruojasi savarankiškai, tačiau pamato, kad daug ko nemoka. Tada ir pradeda domėtis asmeniniais treneriais“, – teigia M. Bartusevičius.

Mažose grupelėse drąsiau.
Pastaruoju metu pastebima tendencija, kad asmeninius trenerius renkasi ir mažos sportuojančiųjų grupelės – 3 ar 4 žmonės. Pasak trenerio, tai suteikia daugiau ryžto kartu siekti savo tikslų.

„Sportuoti grupelėse yra smagiau ir daug drąsiau. Bendrose treniruotėse su asmeniniu treneriu žmonės jaučia vienas kito palaikymą, o vienodas sportavimo režimas yra puiki išeitis tiems, kurie galbūt bijo, kad neužteks valios tikslo pasiekti vienam. O draugiška konkurencija labai smarkiai skatina motyvaciją“, – priduria „Impuls“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją