Šios gerosios bakterijos yra itin naudingos mūsų organizmui, ir būtent jų dėka jogurtas pasižymi trim pagrindinėmis teigiamomis savybėmis: jis praturtina organizmą B grupės vitaminais, gerina virškinimą ir stiprina imuninę sistemą, rašoma weightwatchers.com.

Natūralių sveikatos gerinimo metodų propaguotojai teigia, kad jogurtas yra vienas iš produktų, kuriuos mes turėtume vartoti kasdien.

Jogurto privalumai:

1. Turi daug vitaminų

L. bulgaricus ir l. thermophilus išskiria biotiną, kuris yra vitaminas B. Todėl jogurte, priklausomai nuo jo rūšies, gali būti net 30 kartų daugiau vitamino B12, 50 kartų daugiau vitamino B3 ir 14 kartų daugiau vitamino A nei piene.

Vitaminas B12 palaiko sveiką nervų sistemą, suteikia energijos, užtikrina optimalią smegenų veiklą.

Vitaminas B3 padeda organizmui išskirti energiją iš angliavandenių ir reguliuoja cholesterolį.

Vitaminas A reikalingas sveikai odai ir regėjimui, jis padeda organizmui kovoti su infekcijomis.

2. Gerina virškinimą

Gerosios jogurto bakterijos padeda žarnynui palaikyti tinkamą rūgštingumą. Tai padeda užkirsti kelią virškinimo problemoms, tokioms kaip vidurių užkietėjimas ir viduriavimas.

Įdomu tai, kad net laktozės netoleruojantys asmenys dažniausiai gali be jokių problemų valgyti jogurtą. Kai virškinimo sistemos Ph balansas normalus, tai padeda organizmui įsisavinti daugiau mineralų, tokių kaip kalcis, magnis, geležis ir cinkas.

3. Stiprina imuninę sistemą

Kai suvalgome jogurto, jame esantys probiotikai patenka į žarnyną ir padeda organizmui kovoti su ligomis. Jie gamina medžiagas, kurios nužudo kenksmingas, ligas sukeliančias bakterijas ir grybelius. Jie taip pat užkerta kelią bakterijų toksinų gamybai arba sumažina jų išskiriamą kiekį.

Praėjusio amžiaus pradžioje dr. Eli Metchnikoffas atrado, kad jogurte esančios bakterijos užkerta kelią bakterinėms infekcijoms. Jis atliko tyrimus, kurių metu paaiškėjo, kad l. bulgaricum pašalina kenksmingas bakterijas ir sumažina jų išskiriamų toksinų kiekį.

Taip pat paaiškėjo, kad probiotikai mažina alergijas, didina imuninės sistemos ląstelių skaičių, neleidžia formuotis onkologiniams dariniams ir apsaugo nuo tokių teršalų, kaip pesticidai, gyvsidabris ir radiacija.

Rekomenduojama kasdien valgyti jogurtą, jei norite ilgam išsaugoti puikią sveikatą. Tačiau nepamirškite, kad labai svarbu išsirinkti tinkamą jogurtą – atidžiai skaitykite etiketes. Į kai kurias rūšis pridedama labai daug cukraus, kai kurie būna taip perdirbti, kad juose praktiškai nebelieka gerųjų bakterijų. Štai kodėl dauguma žmonių vartoja pačių namuose pasigamintą jogurtą.

Jogurtas – ar pagamintas namuose, ar kokybiškas, be priedų iš parduotuvės – yra dar vienas superproduktas, kuris padeda palaikyti organizmo sveikatą.

„Įprastame jogurte būna dviejų rūšių simbiotinės bakterijos (Streptococcus thermophilus ir Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus). Mes taip pat siūlome ir jogurto gėrimą, kuris yra papildytas dar viena gyvąja bakterija – Lactococus lactis subsp.lactis biovar diacetylactis. Ji jogurto gėrimui suteikia daugiau aromato ir išraiškingo pienarūgščio skonio.

Jogurto gyvosios bakterijos dar vadinamos gerosiomis bakterijomis. Jos naudingos virškinimui ir tinkamos žarnyno mikrofloros palaikymui. Dėl to, jogurto gėrimą tinka gerti ryte, kad į žarnyną pakliūtų gerųjų bakterijų ir visą dieną su virškinimu nebūtų bėdų. Be to, gerosios bakterijos naudingos ir imuniteto stiprinimui“, – sakė „Vilkyškių pieninės“ šviežių pieno produktų gamybos vadovė Valė Leonavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)