Tačiau jei galvojate, kad esate arbatos ekspertas, neskubėkite, o pasitikrinkite – pateikiame keletą mitų apie arbatą.

Žaliąją arbatą gerti yra sveikiau

Daugelis tvirtina, kad žalioji arbata yra daug naudingesnė sveikatai, tačiau iš tikrųjų visos arbatų rūšys yra išgaunamos iš to paties augalo – Camellia sinensis.

Žaliosios arbatos paslaptis – apdorojimo procesas. Šios arbatos lapeliai yra garinami. Taip naudingos sveikatai medžiagos apsaugomas nuo oksidacijos. Juodoji arbata gaunama iš fermentuotų lapelių, o fermentacijos proceso metu antioksidantai virsta kitomis medžiagomis, kurios nėra tokios naudingos sergant įvairiomis ligomis.

Britai išrado arbatos pakelį

Netiesa. Arbatos pakelį išrado amerikiečiai – tauta, kuri labiau asocijuojasi su kavos gėrimu. Pirmąjį arbatos pakelį maždaug 1908 metais sukūrė Thomas Sullivan, tačiau jis pats to dar nežinojo, mat tai nutiko visai netyčia.

Amerikietis pradėjo pardavinėti arbatžolių pavyzdžius šilkiniuose maišeliuose. Kai kurie klientai pamanė, kad taip ir turi būti naudojama – panašiai kaip su metaliniais arbatiniais, įdedant visą pakelį į puodelį, o ne atskirai arbatžoles.

Skirtingos arbatų rūšys išgaunamos iš skirtingų augalų

Juoda, žalia – yra daugybė arbatos rūšių, tačiau paaiškėjo, kad visos jos išgaunamos iš to paties augalo – Camellia sinensis.

Gerti arbatą su pienu yra nesveika

Kai kurių tyrimų rezultatai tvirtino, kad įsipylus pieno į arbatą tai panaikina gerąsias jos savybes, tačiau iš tikrųjų tas pats kiekis antioksidantų yra tiek balintoje, tiek paprastoje juodoje arbatoje.

D. Britanija – daugiausiai arbatos išgerianti tauta

Nors ir atrodytų, kad tai tiesa, visgi airiai išgeria daugiausiai arbatos.

Parengta pagal mirror.co.uk