Po trijų metų darbo Andrius džiaugiasi, kad jam ne tik pavyko atsikratyti 45 kilogramų, bet ir išmoko sveikai maitintis, pamilo sportą ir dabar jaučiasi kaip niekada gerai.

Gyvenimo pokyčiai prasidėjo nuo sporto

Keistis Andrius pradėjo nutaręs savarankiškai vaikščioti į sporto salę ir aktyviai užsiimti kardio treniruotėmis. Bėgimo takelis ir elipsinis treniruoklis tapo geriausiais, nors ir nelabai mėgstamais, jo draugais.

„Iš pradžių buvo sunku, bet sakiau sau, kad galiu, ir stengiausi, o rezultatai skatino nepasiduoti. Dabar sportas tapo malonumu“ – pasakoja Andrius.

Rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Pirmus 32 kilogramus Andrius ištirpdė rekordiškai greitai – per pusę metų. Andrius pasakoja, kad iš pradžių net nesilaikė griežto mitybos plano. Valgė taip, kaip visada, ir aktyvių treniruočių pagalba svoris nukrito iki 105 kilogramų.

Tačiau atostogų metu išvengti svorio prieaugio Andriui nepavyko. Tada nusprendė, kad laikas sužinoti daugiau sveikų receptų, numesti likusius nereikalingus kilogramus ir išsiryškinti raumenis.

Tinkama mityba padėjo atsikratyti dar 13 kg

Bendraudamas su specialistais jis pagilino savo žinias apie mitybą, pradėjo sportuoti pagal jam individualiai sudarytą sporto programą ir dabar gali pasigirti pasiektais rezultatais – išryškinti raumenys ir skaičiai svarstyklėse, nukritę iki 92 kilogramų.

Andrius džiaugiasi, kad mitybos plano laikytis nebuvo sunku. Teigia, kam niekada nereikdavo likti alkanam, nes nustatytos porcijos buvo didelės.

Vienintelis dalykas, ko pasiilgsta, tai to, ką jis vadina lietuviška virtuve – cepelinų, karbonadų. Tačiau juos pakeitė kiti skanūs patiekalai – lašiša arba vištiena su ryžiais, proteinas su avižomis ir daugelis kitų.

Pasiekti rezultatai – geriausia motyvacija

Andrius pataria nusiteikti rimtam darbui ir suprasti, kad rezultatai gali ateiti ne iš karto.„Reikia tik didelio užsispyrimo ir noro įrodyti sau, kad tu gali pasikeisti. Svarbu nemesti visko iškart, kai tik pasidaro sunku.

Rezultatai pasirodo ne staiga, tačiau, kai pradedi juos matyti, norisi dar labiau stengtis. Dabar mano svoris – 92 kilogramai, savijauta daug geresnė ir galiu lengviau judėti.

Buvo ir tokių situacijų, kai žmonės klausė, ar čia tikrai aš, stebėjosi, koks pasikeitęs, pagirdavo“, – teigia Andrius ir visiems linki pasiekti užsibrėžtų tikslų, kokie jie bebūtų.

KILO.LT dietologės Eglės Šinkevičiūtės komentaras:

Turint didelį antsvorį svarbu keisti gyvenimo būdą ir griebtis pagrindinių svorio mažinimo priemonių – fizinio aktyvumo ir subalansuotos mitybos. Andrius, savarankiškai pradėjęs sportuoti ir užsiimdamas didelio intensyvumo kardio veikla, degino riebalinį sluoksnį, suaktyvino medžiagų apykaitą.

Taip jis sukrėtė organizmą ir svoris ėmė tirpti, tačiau, kaip ir minima tekste, nukritęs svoris nesilaikė, nes per pusę metų atsikratyti 32 kilogramų yra per daug. Tai vadinama sveikatai žalingu svorio kritimu, garantuojančiu kilogramų grįžimą.

Klientas, ir toliau sportuodamas, tačiau maitindamasis, kaip įpratęs, pastebėjo, kad rezultatai nebedžiugina, o atostogaujant ir nesportuojant svoris vėl pakyla. Tai natūralu, nes organizmas nejaučia disciplinos, o ji būtina gerai medžiagų apykaitai ir rezultatų palaikymui.

Andrius į mus kreipėsi sverdamas 105 kilogramus ir konstatavo: „Svoris nebekrinta, o dar tikrai turiu, ką su juo nuveikti“. Kliento prašymas buvo padėti sudeginti likusius riebalus ir auginti raumeninę masę. Aš parengiau subalansuotą mitybos planą, o sporto trenerė – treniruočių programą, kurios garantavo norimus rezultatus.

Taisyklinga mityba suteikė Andriui energijos, kad vaikinas turėtų jėgų įveikti efektingą treniruotę bei nejaustų energijos trūkumo visą dieną. Taip pat užtikrino kokybišką raumenų struktūros atstatymą po sporto. Taip Andrius riebalinę masę sėkmingai keitė raumenine ir išryškino raumenų reljefą.