Vaikščioti galite bet kur, bet kada. Žinoma, nepamirškite sveikai maitintis, antraip visos pastangos nueis vėjais. Jūsų dėmesiui – keli patarimai, kaip sulieknėti vaikštant.

1. Vaikščiojimas su pratimų intarpais

Vaikščiodami darykite trumpas pertraukas, stabtelėkite, padarykite 15 atsispaudimų, 40 pritūpimų ir 40 šuoliukų. Įterpdami intensyvius pratimus sudeginsite daugiau kalorijų, greičiau sustangrinsite kūną. Tai vienas iš veiksmingiausių būdų sulieknėti vaikštant.

2. Greitas ėjimas

Norint sulieknėti, labai svarbus ėjimo greitis. Jei nueinate didelį atstumą, tikrai bus naudos figūrai, bet greitis irgi svarbus. Eikite greičiau, tada sudeginsite daugiau kalorijų. 5 – 6 dienas per savaitę greitu tempu eikite 45 – 60 min., tada greičiau džiaugsitės rezultatais.

3. Raminantis, atpalaiduojantis ėjimas

Jei norite pailsinti protą ir kūną, taip pat palaikyti gerą fizinę formą, rinkitės ilgus pasivaikščiojimus – deginsite kalorijas, geriau jausitės, aiškiau mąstysite. Be to, ramus ėjimas mažina stresą, netgi taiso nuotaiką.

4. Ėjimo derinimas su kitokia veikla

Gyvenant pagal įtemptą darbotvarkę gali būti sudėtinga rasti laiko paskambinti. Na o išėję pasivaikščioti galite ir bičiuliui ar su reikalais paskambinti. Šiaip jau esu prieš tokius veiklų derinimus, nes tada nepailsės protas, bet jei visiškai nėra laiko, galima taip daryti.

5. Ilgi pasivaikščiojimai

Jei nusprendėte lieknėti vaikščiodami, nusiteikite, kad ilgiems pasivaikščiojimas reikia skirti mažiausiai du vakarus per savaitę. Kas kelias savaites gali pailginti pasivaikščiojimą keliais šimtais metrų ar kilometru. Pavyzdžiui, jei įprastai nueinate 5 – 6 kilometrus, palaipsniui pailginkite savo trasą iki 7 – 8 kilometrų, tada greičiau sulauksite džiuginančių rezultatų.

6. Vaikščiojimas su bendraminčiu

Pasikvieskite pasivaikščioti draugę, mamą, giminaitį, sutuoktinį ar kaimynę. Bus smagu. Jus sieja panašus tikslas, tad kodėl nepaskyrus laiko pasivaikščiojimams ir nepasimankštinus kartu? Maloniai praleisite laiką, pasišnekučiuosite ir tuo pačiu bus naudos kūnui. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti – tai lengvas, malonus būdas išsaugoti motyvaciją ir sulieknėti.

7. Ėjimas į kalną

Jei gyvenate kalnuotoje vietovėje, būtinai išbandykite ėjimą į kalną. Iš pradžių gali būti sunku, bet verta pasistengti. Susiraskite specialius taikus ėjimui ir nebijokite iššūkių kūnui. Tai vienas veiksmingiausių būdų ištirpinti nereikalingus kilogramus, tad kodėl gi nepabandžius?
Atsiminkite – vaikščiojimas ne tik natūrali mankšta, bet taiso nuotaiką, mažina stresą, gerina atmintį ir dėmesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)