Tikslas – atgauti svorį, buvusį iki nėštumo

Sandra dar iki nėštumo žinojo, ką reiškia kova su antsvoriu. Paauglystėje bandė daugybę įvairių dietų, studijų metais bandė sportuoti su treniruokliais, bet greit nusprendė, kad tai – ne jai. Kai sužinojo, kad laukiasi vaikelio, ji svėrė 78 kg, nėštumo metu priaugo dar 20. Deja, po gimdymo svoris kristi, panašu, net nesiruošė.

„Praėjus trims mėnesiams po gimdymo bandžiau sportuoti namuose, tačiau turėjau iš karto nutraukti, kadangi dukrytė atsisakė krūtinės. Turėjau laukti dar penkis mėnesius, kol mažylė paūgėjo ir pradėjo jau ne tik mano pieną valgyti, bet ir kitą maistą, o tada aš supratau, kad tai - mano laikas imtis rimtų pokyčių metant svorį”, - pasakoja Sandra.

Sandra prisipažįsta - tada ji dar tiksliai nežinojo, kiek sveria ir tikėjosi, kad reikės viso labo numesti 10-15 kg, norint grįžti į tokį svorį, koks buvo iki nėštumo. „Užlipusi ant svarstyklių labai nustebau ir pirma mintis buvo, kad galbūt jos blogai rodo. Tada paprašiau vyro, kad jis pasisvertų. Žinoma, jam svorį rodė gerai.

Taigi, teko susitaikyti su mintimi, kad reikės numesti net 20 kg. Vien sportuodama žinojau, kad to nepasieksiu, reikėjo kažkaip susitvarkyti mitybą, o apie sveiką mitybą žinių praktiškai neturėjau”, - neslepia ji.

Apsisprendė dirbti nuosekliai

Iki šiol buvusi Sandros patirtis metant svorį jos optimistiškai nenuteikė, Dar mokyklos metais laikydamasi dietų ir sportuodama ji jausdavo alkį ir silpnumą, studijuodama, kaip ji juokiasi, valgydavo tiesiog tai, ką turėdavo, kaip ir daugelis studentų.

„Studijų metais priaugau keletą kilogramų, todėl bandžiau ketvirtame kurse lankyti sporto klubą ir juos numesti, tačiau svoris visai nekrito. Manau, dėl to, kad nevalgiau jokio sveiko maisto. Dėl to sporto klubą mečiau”, - pasakoja moteris.

Sandra nusprendė išmėginti kitą variantą. Ilgą laiką sekusi kitų žmonių istorijas portale KILO.LT, praėjusios vasaros pabaigoje pati nusprendė jame užsiregistruoti.

„Pagrindinis mano tikslas buvo sumažinti kūno svorį ir apimtis, išmokti sveikai maitintis. Kai tik užsiregistravau šioje svetainėje, kitą dieną jau sulaukiau savo mitybos plano ir treniruočių plano namuose. Pradėjau visko laikytis jau kitą dieną. Jei kildavo klausimų, rašydavau profesionalams, kurie mielai padėdavo ir atsakydavo. Buvau prašiusi iš naujo sudaryti mitybos ir sporto planą ir jį be problemų man pakeitė. Keldavau savo nuotraukas kas kelias savaites ir visada sulaukdavau trenerių konsultacijų ir pastebėjimų apie mano pasiektus rezultatus”, - sako Sandra, iki šiol tebesilaikanti profesionalų jai duotų nurodymų.

Ragina kitus nenuleisti rankų

Sandra neapsimetinėja, kad viskas buvo labai lengva. Tačiau eiti toliau ją ragino pasiekti rezultatai. „Argi nesmagu kai gali apsivilkti gražesnius mažesnių dydžių rūbelius ir sulaukti iš aplinkinių komplimentų?”, - juokiasi ji.

Moteris pasakoja iš esmės pakeitusi savo mitybą: smarkiai sumažino porcijų dydžius, atsisakė nuolatinio užkandžiavimo. Laimei, ji visada buvo didelė žuvies mėgėja, o profesionalai patarė rinktis daug patiekalų su žuvimi.

Sportuoja Sandra tiek namuose, tiek sporto studijoje pas trenerę.

„Sunku buvo ir yra. Vaikštau pas trenerę Jolantą Verseckaitę į kūno dizaino treniruotes, kurios išties nelengvos, tačiau visada labai skirtingos ir įdomios. Nors užsiėmimus lankau penkis kartus per savaitę jau pusę metų, tačiau raumenis vis dar maloniai maudžia. Treniruotės nelengvėja, bet norint akivaizdžių rezultatų reikia ir stengtis. Kūnas išties labai sutvirtėjo. Taip pat turiu sporto programą, sudarytą sportuoti namuose KILO.LT profesionalų. Kai negaliu nueiti į treniruotę, ar tiesiog kai savaitgaliais norisi prasijudinti, sportuoju pagal ją. Programa irgi nėra lengva, tačiau naudinga”, - džiaugiasi moteris.

Šiuo metu Sandra sveria 70 kg. „Norisi dar kelis kilogramus numesti, bet jeigu ir nebekris svoris, dėl to tikrai nebesikrimsiu. Jau pasiekiau savo tikslą: numečiau antsvorį, sustiprėjau fiziškai, daug daugiau jėgų atsirado įvairioms veikloms. Pradėjau labiau save mylėti. Labai džiaugiuosi, kad šią veiklą labai palaiko mano vyras: išleidžia kiekvieną vakarą į treniruotes, pabūna su dukryte, kartais netgi padeda laikytis ir mitybos plano. Arba, jeigu norisi saldumynų, mane nuo jų atkalbina”, - šypsosi ji.

Sandra prisipažįsta labiausiai bijojusi, kad jausis alkana ir silpna, tačiau atsitiko priešingai. Tad ir kitiems, norintiems sulieknėti, ji pataria pradėjus nenuleisti rankų.

„Reikia stengtis ir eiti pirmyn, juk rezultatus greitai pamatome, o tai tik skatina. Svarbiausia mylėti save ir tada mus mylės kiti. Jeigu labai sunku - susiraskite bendraminčių ir siekite tikslo kartu, taip tik lengviau. Nereikia savęs gailėti ir nemėgti. Jei jau taip yra, vadinasi, laikas pokyčiams. Patys mes galime labai daug, jei tik tikrai to norime ir mums to reikia”, - įsitikinusi ji.