Fizinis aktyvumas kuo puikiausiai dera su tinkama mityba, taigi nepamirškite kuo daugiau mankštintis siekdami dailaus pilvuko, rašo byrdie.co.uk.

Avižos

Košė – naujasis jūsų pusryčių favoritas. Avižos – nuostabus skaidulų ir antioksidantų šaltinis. Be to, šios kruopos padeda mažinti cukraus kiekį ir cholesterolio lygį kraujyje. Dubenėlis avižinės košės ryte – tai tobulas lėtai išsiskiriančios energijos šaltinis, padėsiantis sotumo jausmą išsaugoti iki pietų, o tai reiškia, kad būsite mažiau linkę užkandžiauti tarp valgių.

„Avižų sudėtyje yra tirpiųjų skaidulų, kurios per penkerius metus riebalų kiekį pilvo srityje sumažina 3,7 proc.“, – teigė mitybos specialistė Zoe Tirling.

„Vis dėlto nerekomenduojama vartoti avižinių košių, kurių sudėtyje yra daugiau nei 5 gramai cukraus“, – pridūrė ji.

„Gardinkite avižų košę dygliuotojo ožerškio uogomis, cinamonu, migdolų pienu, užbarstykite moliūgų sėklų“, – gardžios košės receptu dalijosi mitybos specialistė Isabelle Gnany.

Česnakas

„Sveikas žarnynas – būtina plokštesnio pilvo sąlyga, o česnakuose gausu cheminės medžiagos vadinamos alicinu. Virškinimo metu tarp alicino ir kraujo įvyksta reakcija ir pasigamina produktas, nužudantis daug žalingų bakterijų, sukeliančių pilvo pūtimą ir dujų kaupimąsi virškinamajame trakte“, – paaiškino Z. Stirling.

Tenka pripažinti, kad česnakai teigiamai veikia ne tik virškinimą, bet dar ir stiprina imunitetą ir padeda kovoti su tokiomis ligomis kaip peršalimas.

Manoma, kad termiškas apdorojimas slopina gydomąsias česnako savybes, o jei nerimaujate dėl aitraus šviežių česnakų skleidžiamo kvapo, po vartojimo pakramtykite petražolių, kurio puikiai atgaivina burnos kvapą.

Obuolių sidro actas

Obuolių sidro actas padeda pašalinti toksinus ir skysčių perteklių iš organizmo. Be to, actas mažina cukraus kiekį bei insulino lygį kraujyje ir yra siejamas su nepageidaujamų kilogramų atsikratymu.

„Obuolių sidro acto sudėtyje yra junginių, mažinančių liemens apimtį ir riebalų kiekį pilvo srityje, jei kasdien vartosite 14-28 gramus acto“, – teigė Z. Stirling.

„Obuolių sidro acto įtraukimas į racioną – puikus būdas subalansuoti rūgščių ir šarmų kiekį organizme ir išvalyti virškinimo sistemą tokiu būdu pasirūpinant pilvo plokštumu“, – teigė I. Gnany. Be to, actu skanu gardinti šviežių daržovių salotas.

Šparagai

Vitaminų gausa pasižymintys šparagai – tai tikras stebuklas norintiems sumažinti liemens apimtis. Šiame produkte gausu kalio, kuris padeda atsikratyti skysčių pertekliaus. Dar šiame produkte gausu odą skaistinančio cinko.

„Šparagai – prabangi daržovė, kurioje daug skaidulų, užtikrinančių tinkamą virškinimą; be to, šiose daržovėse mažai kalorijų, taigi tai yra puikus užkandis“, – patikino I. Gnany.

Pankolis

Pankolis – puiki pagalba virškinimui, nes jo sudėtyje gausu skaidulų, vitaminų, magnio ir kalio. Po valgio rekomenduojama išgerti pankolių arbatos arba pakramtyti pankolio sėklų.

Pankolio vidurių pūtimą mažinantis poveikis susijęs su aktyviu ingredientu fenchonu, aptinkamu pankolio sėklose. Fenchonas atpalaiduoja virškinamąjį traktą, mažina dujų kaupimąsi ir virškinimo sutrikimus.

Imbieras

Imbiero sudėtyje yra enzimų, padedančių virškinti baltymus ir puikiai veikiančius virškinamąjį traktą.

„Imbiero sudėtyje yra cheminių medžiagų, veikiančių atpalaiduojančiai ir slopinančių uždegimą. Be to, šios medžiagos neleidžia kauptis dujoms ir šalina jas iš virškinamojo trakto“, – teigė Z. Stirling.

Imbieras mažina pykinimą, todėl yra itin tinkamas vartoti, kai jaučiatės prastai. Išmėginkite imbiero gėrimą rytais – maksimaliai išnaudosite priešuždegimines ir antioksiduojančias šio produkto savybes.

Aitrioji paprika

Reikia pilvui naudingo supermaisto?

„Aitriosios paprikos ne tik gerina maisto skonį, bet ir prisideda prie metabolizmo organizme termogenezės proceso metu, t. y. panaudojant organizmo gebėjimą išskirti karštį, kuriuo deginami riebalai, o tuo pačiu ir perteklinės kalorijos“, – I. Gnany.

Maža to, aitriosios paprikos dėl sudėtyje esančio beta karoteno reikalingos sveikai odai, nagams ir plaukams. Jei norite pasirūpinti virškinamuoju traktu ir grožiu, aitriosios paprikos – būtent tai, ko jums reikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)