24 metų australė išgarsėjo „Instagram“ erdvėje dalindama patarimus apie kūno rengybą – vadinamuosius „Bikini Body Guides“. Be to, neseniai ji pristatė mobiliąją programėlę, ir pagaliau jos gerbėjai gali nešiotis jos patarimus kišenėje, rašo businessinsider.com.

Dalindamasi įspūdingomis „transformacijų“ nuotraukomis, kuriose užfiksuotos moterys „prieš“ sportuodamos pagal jos sudarytą programą ir „po“ (pasportavusios kelias savaites ar mėnesius), mergina sukūrė interneto bendruomenę, kuri save vadina „Kaylos armija“. Šios nuotraukos vizualiai įkvepia ir pritraukia vis daugiau gerbėjų.

„Bikini Body Guides“ programa yra palyginti paprasta.

K. Itsines siūlo savo klientams trijų dienų mankštos pratimus, kurie kas savaitę keičiasi. Iš pradžių ji skatina moteris daryti vadinamuosius LISS pratimus – angl. „low-intensity steady-state cardio“ (mažo intensyvumo stacionarius kardio pratimus), o vėliau į treniruočių režimą įtraukti „HIIT“ pratimus – angl. „high-intensity interval training“ (didelio intensyvumo intervalines treniruotes).

„HELP“ (angl. „Healthy Eating and Lifestyle Plan“) – Sveikos mitybos ir gyvenimo būdo planas) – dviejų savaičių mitybos planas.

K. Itsines neskatina ribojančių dietų – ji netgi išsiuntinėjo reklaminius laiškus, kuriuose aptaria, „kodėl dietos nėra veiksmingos“.

Tai 12-os savaičių programa, kurios laikosi dauguma jos pasekėjų. K. Itsines taip pat siūlo „2.0“ versiją žmonėms, kurie baigė pirmą programos dalį ir nori tęsti toliau.

Pratimų gidą ir mitybos planą galima įsigyti už 119,97 Australijos dolerį. Tai brangu, bet vis dėlto pigiau, nei reguliariai lankyti „SoulCycle“ treniruotes.

K. Itsines tokia populiari „Instagram“ erdvėje, kad tarp jos sekėjų yra tokių žvaigždžių, kaip „Victoria's Secret“ modelis Candice Swanepoel.

„Taip! Candice tapo mano sekėja, ir tai nuostabu, – džiaugiasi Kayla. – Manau, kad ji žavinga. Man labai malonu matyti, kad supermodelį sudomino mano paskyra „Instagram“ svetainėje ar mano programa.“

Vis dėlto K. Itsines nesiekė tokio populiarumo.

„Tai laimingas atsitiktinumas, – pasakė ji leidiniui „The Cut“. – Norėjau kažkur sudėti savo nuotraukas. Asmenine trenere dirbu nuo 18–19 metų. Nuėjusi į klienčių namus sakydavau: „Pažiūrėkite į mano klienčių transformacijas.“ Ieškodavau nuotraukų telefone ir sakydavau: „Negaliu jų rasti, parodysiu vėliau.“

O kartą pusseserė man ir sako: „O kodėl tau nesusikūrus paskyros „Instagram“ svetainėje ir nepaskelbus tų nuotraukų ten? Galėtum vis įkelti naujas nuotraukas ir būtų patogu jas rodyti kitiems.“ Ji man iki galo nepaaiškino, tad aš tiesiog įkėliau turimas nuotraukas ir ėmiau fiksuoti ir skelbti naujas transformacijas. Ir tik vėliau supratau, kad „Instagram“ nėra kaip „Facebook.“ Čia visi galėjo matyti, ką aš skelbiu“.

K. Itsines prekės ženklą iliustruoja ne ji, o jos klientės.

@amy.m.w !!! Results using my #bbg program 😍☺️🙌 www.kaylaitsines.com/app

A photo posted by Kayla Itsines (@kayla_itsines) on Feb 29, 2016 at 9:43pm PST

„Nors jis vadinasi „Kayla Itsines“, jis ne apie mane. Tai nėra tik mano veidas ir mano prekės ženklas. Šį prekės ženklą iliustruoja moterų iš įvairių geografinių vietų transformacijos, – pasakoja ji leidiniui „The Cut“. – Žmones jis traukia, nes tai bendruomenė, kurią sudaro merginos iš viso pasaulio.

Į šią bendruomenę priimami visi. Kai prisijungi prie šios bendraminčių bendruomenės, niekas tau nesako nieko bjauraus, o tik malonius dalykus. “

Šios merginos ir moterys, aprašydamos savo kelionę, naudoja saitažodžius „#BBG“, „#TheKaylaMovement“ ir „#KaylasArmy“. Bet bendruomenė plečiasi ir už interneto ribų.

Visame pasaulyje jos sekėjos buriasi į realius klubus ir organizuoja susitikimus. Ko gero didžiausias Kaylos pasiekimas yra tai, kad milijonai moterų jos dėka pamėgo sportą ir fizinį judėjimą.

@happy_healthybbg 34 weeks!! Amazing progress using my #bbg program!! Check it out at www.kaylaitsines.com/app

A photo posted by Kayla Itsines (@kayla_itsines) on Feb 29, 2016 at 11:28am PST

Naujausias jos įgyvendintas sumanymas – programėlė „Sweat with Kayla“ („Prakaituok su Kayla“).

„Tai tarsi aš kasdien būčiau kartu su jumis, patarčiau, ką jums reikia valgyti, padėčiau susidaryti pirkinių sąrašą, rekomenduočiau pratimus ir kokios reabilitacijos jums reikia“, – pasakė ji portalui „StyleCaster“

Vis dėlto ne viskas yra taip tobula, kaip atrodo. Ji kritikuojama už tai, kad programėlė netikėtai apmokestino jos sekėjų banko sąskaitas.

K. Itsines savo interneto svetainėje skelbia, kad vadovaudamiesi jos nurodymais, vartotojai pasieks geriausią fizinę formą. Tai tikrai didingas pažadas.

Be abejo, ne visi iškart puola sekti jos patarimais ir nuorodomis. Yra žmonių, abejojančių programos veiksmingumu. Daug tinklaraštininkų pateikė programos apžvalgą, prieš tai patikrinę, ar ji tikrai tokia stebuklinga.

Taip pat ne visiems įkandama programos kaina.

Tačiau nuotraukos, kuriomis dalinasi Kayla, pasakoja visai kitą istoriją.

Be to, K. Itsines – kuri nuvainikavo „30-ies sekundžių transformaciją“ – išsirenka nuotraukas iš paskyrų „Instagram“ svetainėje. Šie vartotojai nebūtinai tiesiogiai susiję su jos verslu, bet kai kurie tinklaraštininkai yra su juo susiję.

@saggysara 31 weeks using my #bbg program 😍☺️👌 www.kaylaitsines.com/app

A photo posted by Kayla Itsines (@kayla_itsines) on Feb 29, 2016 at 2:22am PST

Ji akcentuoja „bikinio vertą figūrą“, ir už tai taip pat sulaukia kritikos – ypač šiais laikais, kai vis labiau propaguojamas natūralus kūnas.

Pati K. Itsines neigia skatinanti liesumą.

„Aš nepropaguoju konkretaus kūno tipo, – pasakė ji leidiniui „The Cut“. – Svarbiausia šios programos mintis – atsikratyti „kuo liesesnė, tuo gražesnė“ koncepcijos ir susitelkti į laimę ir pasitikėjimą. Plane siūlomi pratimai ir idėjos vis sudėtingėja, jums reikia įveikti save, kad darytumėte tai, ko iki šiol nesate darę.

Tikslas nėra kuo intensyviau treniruoti kūną, kad jo liktų vis mažiau ir mažiau. Jūs galite pasirinkti tempą. Svarbiausia, kad baigusios treniruotis galėtumėte pasidžiaugti: „Aš tai padariau“. Programa puikiausiai tinka žmonėms, kurie nenori valandų valandas prakaituoti sporto klube. Niekas negali sau leisti sporto klube praleisti po dvi valandas per dieną“.

@fiercelyfittyme 28 weeks using my #bbg program 💜🙌☀️ www.kaylaitsines.com/app

A photo posted by Kayla Itsines (@kayla_itsines) on Feb 28, 2016 at 1:06pm PST

Kayla netgi paskelbė nuotraukas moterų, kurioms jos programa padėjo atsigauti po valgymo sutrikimų.

Ir nors K. Itsines nuolat kultivuoja savo sukurtą kūno rengybos imperiją, ji į tai žiūri kiek kitaip.

„Man tai nėra tiesiog verslas, – prisipažino Kyla portalui „ StyleCaster“. – Viskas įvyko taip greit, kad aš iki šiol savo sekėjus vertinu kaip bendruomenę. Aš nesu kažkur viršuje, kai kiti žiūri į mane užvertę galvas. Ne, mes augame kartu, kaip šeima.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)