1. Įvairių sėklų daiguose gausu rūgščių, riebalų ir proteinų.

Daigintuose kviečiuose daug vitamino E, kuris kitaip dar vadinamas grožio vitaminu, bei vitamino B9 (folio rūgšties), kuris atsakingas už kraujotaką ir imunitetą. O štai sezamo daigai ypatingai rekomenduojami vyresnio amžiaus moterims (virš 45 metų).

2. Šiandien jau paruoštų daigų galima nusipirkti parduotuvėse.

Tik prieš tai labai įdėmiai apžiūrėkite grūdelius – jie turi būti nepažeisti, be dėmių, nesušvinkę ir neperdžiūvę. Nedidelis dubenėlis tokių daigų puikiai gali pakeisti įprastus pietus. Po daigų valandą nieko negerkite ir nevalgykite – leiskite organizmui visiškai pasisavinti šio produkto naudas medžiagas.

3. Pagardinkite daigais jūsų pamėgtas vaisių ir daržovių salotas.

Dar galima iš daigintų kviečių, juos sudžiovinus, sumalti miltus. Iš šios vertingos pudros galima plakti kokteilius su vandeniu ar grietinėle, pagardinti ja košes, salotas ar bet kokius kitus patiekalus. O sumaišius avižinius dribsnius, bet kokius mėgstamus riešutus, šviežius ar džiovintus vaisius ir daigintus kviečius, gausite itin naudingus pusryčius.

4. Visiškai nesunku grūdus sudaiginti ir namuose.

Pradėkite nuo kviečių. Nuplaukite grūdus sietelyje po tekančiu vandeniu, tada sietelį padėkite į stiklinę ir užpilkite vandeniu. Visas į paviršių išplaukusias šiukšles nupilkite. Vėl pripilkite vandens, tik ne iki viršaus – grūdai neturi mirkti vandenyje, sietelio dugnas turi vos liestis su vandeniu. Tada stiklinę su grūdais pastatykite į tamsią vietą. Vandenį reikia keisti tris kartus per dieną. Po poros dienų grūdai išbrinks ir sudygs. Dar kartą juos nuplaukite ir gero apetito!

5. Štai keletas idealių derinių:

Daiginti kviečiai ir rugiai su granatais, kiviais ir bananais;
Daiginta liucerna su ananaso sultimis ir minkštimu;
Daigintos moliūgų sėklos su minkštu sūriu ar varške;
Sojos daigai idealiai pagardins grybų patiekalus;
Daiginti grikiai tinka su vaisių salotomis ar sriuboms pagardinti;
Daiginti lęšiai gardu su brokoliais ir vištiena;
Daigintos saulėgrąžos pagardins omletą ir keptą mėsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)