Anot jo, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas elgiasi kaip autokratiški vadovai.

„Dabar svarbu atnaujinti ir sustiprinti Europą ne tik žodžiais, bet ir konkrečia politika“, - sakė M. Schulzas Vokietijos laikraščiui „Passauer Neue Presse“.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel liepos 7-8 d. Hamburge priims G20 ekonomiškai stipriausių valstybių grupės vadovus, kur D. Trampas žada iš naujo derėtis dėl prekybos sutarčių ir pagerinti jų sąlygas JAV. Manoma, kad tai bus viena labiausiai šalis priešinančių temų.

Pasipriešinimas D. Trumpo protekcionistiniams siekiams yra ta sritis, dėl kurios sutaria A. Merkel ir M. Schulzas. Pastarasis gegužę kaltino D. Trampą naikinant vakarietiškas vertybes ir pakertant pasitikėjimą tarptautiniu bendradarbiavimu.

„Dalis G20 atstovų elgiasi kaip autokratiški vadovai - Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas, Rusijos prezidentas V. Putinas ir taip pat JAV prezidentas D. Trumpas“, - teigė Vokietijos politikas.

M. Schulzo socialdemokratų partija (SPD) apklausose 14 procentinių punktų atsilieka nuo A. Merkel krikščionių demokratų (CDU) likus 3 mėnesiams iki rinkimų Vokietijoje, kurie įvyks rugsėjo 24 d.

D. Trumpas nori, kad Vokietija ir kiti Europos partneriai padidintų finansavimą gynybai ir NATO. Jis taip pat kritikavo didelį Vokietijos prekybos su JAV perteklių.

A. Merkel šią savaitę sakė, kad per G20 susitikimą Vokietiją dėmesį kreips į atvirų rinkų ir laisvos prekybos klausimus.