Permainos Klaipėdos vaikų ligoninėje įvyko įgyvendinus ES finansuotą projektą „VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninės skubios pagalbos traumų atvejais skyriaus ir operacinio bloko modernizavimas ir skubios medicininės pagalbos traumų atvejais kokybės gerinimas“.

„Tai labai svarbus projektas, kurį, deja, be Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos vargu ar būtume pajėgūs įgyvendinti. Vaikų ir paauglių iki 18 metų mirtingumas dėl traumų ir nelaimingų atsitikimų Lietuvoje yra vienas didžiausių tarp Europos Sąjungos šalių. Teikiant pagalbą sunkią traumą patyrusiems pacientams būtina moderni įranga bei atitinkamos darbo sąlygos. Kompetencijos mūsų medikams tikrai pakanka“, – sako K. Bobianskienė.

Prieš projekto įgyvendinimą Klaipėdos vaikų ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus traumatologinio punkto ir operacinio bloko patalpas reikėjo suremontuoti, buvo pasenusi medicininė įranga ir baldai, trūko visos komplektacijos instrumentų rinkinių.

Įgyvendinant projektą atnaujintos trys operacinės, traumatologinis punktas, pooperacinė palata, nupirkta naujos reikalingos medicininės įrangos. „Vienas svarbiausių dalykų, kad patalpose įrengta moderni ventiliacija, ir tai ypač sumažina infekcijų pavojų. Atnaujinta šiuolaikiška medicinos įranga leidžia greičiau ir tiksliau nustatyti diagnozę, efektyviau suteikti pagalbą, o tai labai svarbu patyrus traumą“, – pasakoja K. Bobianskienė.

Projektas „VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninės skubios pagalbos traumų atvejais skyriaus ir operacinio bloko modernizavimas ir skubios medicininės pagalbos traumų atvejais kokybės gerinimas“ įgyvendintas pagal 2007–2013 metų ES struktūrinės paramos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę „Asmens sveikatos priežiūros įstaigų, teikiančių skubią medicinos pagalbą traumų ir kitais išorinių priežasčių sąlygotų būklių atvejais, infrastruktūros atnaujinimas“. Daugiau kaip 3 mln. litų vertės projektas baigtas įgyvendinti 2012 metų rugsėjį, iš ES struktūrinių fondų jam įgyvendinti skirta 2,6 mln. litų.

Iš viso iš priemonei „Asmens sveikatos priežiūros įstaigų, teikiančių skubią medicinos pagalbą traumų ir kitais išorinių priežasčių sąlygotų būklių atvejais, infrastruktūros atnaujinimas“ įgyvendinti skirta 173,2 mln. litų. Pagal šią priemonę Lietuvoje patvirtinta 16 projektų, 10 iš jų jau įgyvendinta.

Užs. Nr. 2014.10.29-01

Šaltinis
Sveikatos apsaugos ministerija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)