Vilniaus TLK direktoriaus Vytauto Mockaus teigimu, Europos sveikatos draudimo kortelė išduodama jau beveik dešimtį metų, tačiau daugelis žmonių vis dar nežino, kad, būdami Europos Sąjungos šalių apdraustaisiais, jie turi teisę pasinaudoti mediciniškai būtinomis, valstybės finansuojamomis sveikatos priežiūros paslaugomis, kai laikinai vieši bet kurioje iš 28 Europos Sąjungos valstybių, taip pat Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje ir Šveicarijoje.

„Kelionės metu pasitaiko ir susirgti, ir patirti traumų. Jei esate apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu, jei kelionėje turite Europos sveikatos draudimo kortelę, jaučiatės saugesnis. Stengiamės, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie kortelę ir jos teikiamas garantijas. Tad šios specialios dviejų dienų akcijos metu būsime pasiruošę atsakyti į visus klausimus apie Europos sveikatos draudimo kortelę ir dalysime naudingą informacinę medžiagą“, – sako V. Mockus.

Europos sveikatos draudimo kortelė saugo europiečius svečiuojantis Europos Sąjungos šalyse, padeda jiems keliauti ramiai ir saugiai. Kiekvienas susirgęs arba nukentėjęs dėl nelaimingo atsitikimo Europoje asmuo turi užtikrintą teisę į būtinąją medicinos pagalbą.

Vilniaus TLK atstovų ieškokite gegužės 9 d. (nuo 12 iki 18 val.) ir gegužės 10 d. (nuo 10 iki 18 val.) Vinco Kudirkos aikštėje, prie specialaus informacinio stendo, pažymėto įstaigos atributika.