Vieni palaiko teismo sprendimą, kad seksualinių mažumų paradas gali vykti Gedimino prospekte. Kiti - pritaria Vilniaus merui Artūrui Zuokui, kuris apskundė šį sprendimą ir mano, kad Lietuvos gėjų lyga (LGL) pati užsiima spaudimu, todėl tolerancijos nesulauksianti.

Tačiau yra ir tokių, kurie nepalaiko niekieno pusės. Paklaustas, ar palaiko A. Zuoką, buvęs Vilniaus meras, europarlamentaras Juozas Imbrasas teigė, kad merui tereikia dėmesio.

„Jis nori daugiau dėmesio, nes kai kuriais kitais sprendimais dėmesio trūksta. Kai atskrido ereliu 2000 metais, biudžetas kilo į viršų. <...> Tada buvo erelis, o dabar erelio sparnai prisikirpo, tai reikia susireikšminti", - teigė jis.

Paprašytas įvertinti esamą situaciją dėl seksualinių mažumų, Europos Parlamento (EP) narys pabrėžė, kad jo prioritetai yra krikščioniškumas ir tradicijos, o ne visko apvertimas aukštyn kojom.

„Jie (gėjai ir lesbietės – red.past.) vaizduoja, kad kažkas skriaudžiamas. Kur juos kas nors skriaudžia? Sovietų laikais į kalėjimus sodino, o dabar?“, - piktinosi J. Imbrasas.

Politikas stebėjosi, kodėl seksualinės mažumos nori atsistoti aukščiau visų ir „save pernelyg demonstruoti“, kas yra nenormalu.

J. Imbrasas nesutinka, kad seksualinių mažumų teisės Lietuvoje yra pažeidžiamos.

„Aš nematau teisių pažeidimo, čia daugiau triukšmo, daugiau rėkimo, negu realių teisių pažeidimų“, - tvirtino jis.

„Aš nematau reikalo savęs taip sureikšminti tiems netradiciniams. Pasaulis apsivertė? Logika gyvenimo pasikeitė? Jie pasaulyje bus dauguma, pasaulis išnyks, to norite? Tebūnie, jei jūs to norite, o aš nenoriu“, - reziumavo europarlamentaras.