Europos Komisija pranešė apie planuojamas įvesti sankcijas
Europos Komisija pranešė apie pasiūlymą sustabdyti bet kokios formos pagalbą žemės ūkiui, žvejybai ir pagalbą regionams toms šalims, kurios nevykdo rekomendacijų susitvarkyti su biudžetų deficitais, skelbia „The Financial Times“. Komisija skirs dėmesį tiek skolos, tiek deficito lygiui. Ekonomikos ir finansinių reikalų komisaras Ollis Rehnas nepatikslino, ar parama bus nutraukta automatiškai, ar tam reikės politinio patvirtinimo. Taip pat siūloma stebėti, ar euro zonoje nėra disbalanso. Rizikos grupėje atsidūrusioms šalims bus siūloma keisti veiklos kryptį, už riziką nebus baudžiama.

Įšaldomi Prancūzijos valstybės tarnautojų atlyginimai
Prancūzijos darbo ministras pranešė, kad 2012 ir 2013 m. bus įšaldyti 5,2 mln. Prancūzijos valstybės tarnautojų atlyginimai. Galutinis sprendimas bus priimtas paskutiniame derybų ture 2011 m. Profsąjungos pasipiktinę tokiu sprendimu.

Berlusconis: italai moka taupyti
Italijos premjeras Silvius Berlusconis įsitikinęs, kad krizė, bent jau Italijai, – praeityje, rašoma laikraštyje „La Republicca“. Italijos premjero teigimu, Italijos padėtis (po krizės) geresnė, nei kitų Europos šalių. „Italai, priešingai nei amerikiečiai, mokėjo taupyti. Mūsų bankininkystės sistema solidi“, – sakė S. Berlusconis.

Islandijos stebuklas
Tuo tarpu Nobelio premijos laureatas ekonomistas Paulas Krugmanas nepraleidžia progos pademonstruoti požiūrio, kad griežtų taupymo priemonių neįsivedančioms valstybėms geriau sekasi. Jis pateikia stebinančią diagramą, pagal kurią nuo krizės pradžios Islandijos BVP augimas pralenkė Latvijos, Estijos ir Airijos (BVP augimą), nors šių šalių padėtis buvo labai panaši.

Belgijos pirmininkavimas
Nuo liepos 1 d. Belgija perėmė pirmininkavimą iš Ispanijos. Belgijos politikai dalyvauja sudėtingose derybose, kaip po liepos 13-osios rinkimų sudaryti vyriausybę. Esant tokioms aplinkybėms sunku būti ambicingam, tad, kaip rašo „Le Soir“, Belgija veikiausiai spręs kasdienius reikalus, o aukštų tikslų nesieks. Pagrindinė politinė partija sieks maksimaliai išplėsti naujuosius ES prezidento Hermano Van Rompuy’o ir ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton postus, kaip numatoma Lisabonos sutartyje.

Vokietijos bankai
Vokietijos „Bundesbank“ vadovas Axelis Weberis remia Vokietijos bankus, kurie nenori viešinti savo testų rezultatų. Europos Sąjunga ir Vokietijos vyriausybė norėjo, kad bankų streso testų rezultatai būtų paviešinti ir tikėjosi, kad skaidrumas atgaivins pasitikėjimą rinka. O bankai pabūgo, kad rezultatų paviešinimas tik pritrauks spekuliantus. Praėjusį trečiadienį „Bundesbank“ vykusio susitikimo dalyvis pasakė: „Padėkokime Dievui, kad turime Weberį“, skelbia „FT Deutschland“.

Prancūzų futbolas
Praėjus vos keliolikai dienų po Prancūzijos komandos iškritimo iš pasaulio futbolo čempionato šalies Kultūros ir švietimo reikalų komisija surengė ne viešą posėdį su prancūzų treneriu Raymondu Domenechu apsvarstyti, kodėl „les Bleus“ taip prastai žaidžia.
Regis, prancūzų parlamentarai visiškai nusivylę. „Nesuprantu, kodėl Raymondas Domenechas nepaspaudė rankos Pietų Afrikos treneriui“, – sakė vienas. „Nieko nesupratau, tačiau mes privalome apsvarstyti, kas futbolo srityje atsakingas už sutremptą Prancūzijos įvaizdį“, – sakė kitas.