Baltarusijos pasieniečių išplatintoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip kaip keli uniformuoti vyrai – vienas Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas ir keli kariai atneša ir ant žolės paguldo žmogų. Vieno migranto telefonu darytame ir kitu telefonu perfilmuotame įraše sunku suprasti, ar tai vyras, ar moteris, juo labiau, ar ji nėščia.

Baltarusijos pasieniečių teigimu, incidentas įvyko rugpjūčio 10 d., o baltarusiai neva suteikė pagalbą nukentėjusiai moteriai – ji sunkios būklės neva pristatyta į Pastovių ligoninę.

„Vaizdo medžiagoje matyti, kaip Lietuvos pasieniečiai neša sąmonę praradusią nėščią moterį iki sienos linijos ir ją ten palieka. Tai nieko daugiau, kaip tik sąmoningas žmogaus palikimas pavojuje be galimybės gauti būtinąją medicinos pagalbą“, – tikinama Baltarusijos pasieniečių pranešime.

Tačiau Lietuvos VSAT paviešino visiškai kitokią informaciją.

„Štai taip kuriamos melagienos. Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas šiandien, antradienį, skelbia apie jų pačių sulaikytą migrantų grupę, prieš kurią panaudoti „žmogiškoms vertybėms prieštaraujantys veiksmai“ – neva Lietuvos pasieniečiai nešė sąmonės netekusią besilaukiančią moterį. Tačiau mūsų kaimynai, atrodo, pamiršo, kad įvykius pasienyje mes fiksuojame ne tik išmaniaisiais įrenginiais, bet ir stacionariomis vaizdo kameromis.

Štai taip apalpimą simuliavusi moteris staiga atsistoja, apsirengia ir patraukia į Baltarusijos pusę. Beje, įvykis fiksuotas pirmadienį, o ne šiandien, kaip skelbia melagienas kuriantys Baltarusijos pareigūnai“, – pabrėžiama VSAT komentare, prie kurio prisegtas ir vaizdo įrašas, nufilmuotas iš tolėliau, stacionaria kamera. Jame matosi, kaip minėtoji moteris, kuri imitavo alpimą atsistoja ir kartu su kitais migrantais patraukia atgal į Baltarusijos gilumą.

Kaip „Delfi“ patikino VSAT atstovas Rokas Pukinskas, migrantę išties iki sienos ribos, o ne į Baltarusijos pusę atnešė lietuviai – pasienietis, kuris budėjo su Lietuvos karo policininkas bei KASP kariais. Baltarusių informacija, pasak R. Pukinsko, „yra visiška melagiena“, o tai įrodo ir dar vienas įrašas, kuriame matyti ta pati migrantė, jau eina ramiai po „nualpimo“ link baltarusių. Tokių atvejų, kai migrantai mėgindavo alpti prie Lietuvos pasieniečių akių, anot pareigūno, jau yra pasitaikę ir anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)