Padirbtoje internetinėje svetainėje, primenančioje belgų laikraščio „Le Soir“ svetainę, praneša, kad jo kampaniją finansavo Saudo Arabija.

Šis pranešimas patraukė Prancūzijos parlamentarės, atstovaujančios dešiniųjų Nacionalinį frontą, Marion Marechal Le Pen dėmesį. Ji kovo 2 d. šia informacija pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“

Tada žinute suskubo dalintis ir kiti, tarp kurių buvo tos pačios partijos iškelta kandidatė į Prancūzijos prezidento postą M. Marechal Le Pen teta Marine Le Pen ir konservatorių kandidatas į šalies prezidentus Fancois Fillonas. Abu kandidatai vėliau šią žinutę iš savo paskyrų pašalino. Taip pat pasielgė ir M. Marechal Le Pen.

Straipsnis su nurodyta vasario 24 d. data paskalbtas internetinėje svetainėje www.lesoir.info, kurios dizainas identiškas tikrajai „Le Soir“ svetainei www.lesoir.be. Nurodoma, kad informacija šiai žinutei skelbti neva gauta iš „Agence France Presse“. Lyg to dar būtų maža, į šią svetainę užėję skaitytojai buvo nukreipti į originalią svetainę.

Kovo 2 d. leidinio „Le Soir“ paskelbtame pranešime teigiama, kad laikraštis tapo plagijavimo auka, todėl visiškai atsiribojama nuo šiame pranešime patiektos informacijos, o „Agence France Presse“ informavo „Bloomberg News“ niekada tokios informacijos neteikusi. Skelbtame pranešime pateikiami neva Belgijos parlamento nario Philippe‘o Close ištarti žodžiai apie neva ne kartą vykusius E. Macrono ir Saudo Arabijos ambasadoriaus Prancūzijoje susitikimus. Ph. Close socialiniame tinkle „Twitter” patikino, kad šis pranešimas neturi nieko bendro su realybe.