Spalio 4-ąją Rusijos taikomosios astronomijos instituto direktorius Aleksandras Ipatovas pareiškė, kad Kryme esanti seisminė įranga esą užfiksavo naują reiškinį: esą per metus Krymas juda šiaurės rytų kryptimi į „motininės Rusijos“ pusę. Per metus pusiasalis esą pajuda maždaug 2,9 mm.

Tiesa, Rusijos matematikos ir fizikos mokslų daktaras Vladimiras Žarovas vėliau paneigė šią informaciją ir pabrėžė, kad Krymas bei Rusijos vakarinė dalis priklauso Rytų Europos plokštei ir atskirai niekur nejuda.

„Žiūrint iš geologinės pusės, Krymas su Rusija susijungė dar prieš 160 milijonų metų“, – teigė mokslininkas. Remdamasis tokia fraze, Rusijos karinių pajėgų propagandinis tinklapis „TV Zvezda“ konstatavo, jog tai esą reiškia, jog „Krymas jau 160 milijonų metų yra rusiškas“.

Pasaulis prieš maždaug 160 mln. metų

Tiesa, vadovaujantis tokia logika, „rusiškos“ yra ir Baltijos, Skandinavijos šalių teritorijos, visa Ukraina ir Baltarusija, dalis Lenkijos bei Danijos. Be to, „rusiška“ vadinti platforma, kuri susiformavo prieš 160 mln. metų, Juros periodo metu, kai planetoje dar viešpatavo dinozaurai, o patys rusai ir šiaip žmonija dar neegzistavo, vargu ar galėtų net drąsiausi geologai.