AMD korporacija su “Opteron” procesoriumi ruošiasi įžengti į iki šiol daugiausiai “Intel” korporacijos procesoriams priklausiusią tarnybinių stočių rinkos dalį.

“Microsoft” sutiko integruoti į “Windows” OS naująsias “Opteron” procesorių funkcijas. AMD vakar demonstravo “Opteron” procesoriaus veikimą su 64-bitų “Windows” OS kasmetiniame akcininkų susirinkime Niujorke (JAV). Naujasis procesorius rinkoje pasirodys pirmojoje ateinančių metų pusėje.

AMD 8-tosios kartos procesorių ir “Microsoft Windows”, pilnavertiškai naudojančios visas naująsias procesoriaus galimybes, “sąjunga” padės 64-bitų kompiuterių platformų adaptaciją pramonėje.

“Opteron” branduolys gali dirbti su 64-bitų ir 32-bitų programomis, skirtingai nei “Intel” (“Pentium” procesoriai dirba su 32-bitų programomis, “Itanium” – su 64-bitų). Sklando gandai, kad “Intel” kuria savo procesoriaus ekvivalentą “Yamhill”, galintį dirbti šiais dviem režimais, tačiau gandai oficialiai nepatvirtinti.

“Opteron” gali dirbti 3 režimais: 32-bitų OS vartotojai galės dirbti su 32-bitų programomis, “suderinamumo” režimu 32-bitų programos galės būti paleidžiamos ir 64-bitų operacijų sistemoje be papildomo perkompiliavimo. Norint pilnai išnaudoti visas naujojo procesoriaus galimybes, programos gali būti perkompiluotos dirbti 64-bitų režimu.