Apie nemalonumus, kurių apsčiai prisiragavo bendraudamas su Prezidentūros atstovais bei šalies vadovą reprezentaciniais leidiniais aprūpinančiais leidėjais, LŽ sutiko papasakoti leidyklos savininkas Raimondas Paknys.

Lietuvą išgarsinusių fotoalbumų leidėjas sakosi taip atsiliepiąs į Naujosios sąjungos (socialliberalų) paskelbtą pilietinę akciją prieš biurokratų nedorybes. Būtent socialliberalų lyderio Artūro Paulausko rinkimų kampanijos į Prezidentus didžiausias rėmėjas Albinas Buzūnas buvo pirmasis Prezidento atstovas, su kuriuo net nenujausdamas nelaimės susidūrė leidėjas.

"Pagalba"

1993 m. tuometinis Prezidentūros reikalų valdytojas A.Buzūnas pasisiūlė pradedančiam leidėjui R.Pakniui "pagelbėti" parduoti vieną pirmųjų jo išleistų knygų - albumą "Lietuvos bažnyčių menas".

Šalies vadovo atstovas panoro iš R.Paknio Prezidentūrai nupirkti visą 1,5 tūkst. egzempliorių tiražą. Leidinio būta išties įspūdingo, todėl leidėjui buvo pažadėta, jog knyga, kainuojanti net 36 JAV dolerius, reprezentuos Lietuvą Prezidento užsienio kelionėse ar į šalį atvykus garbiems svečiams.

R.Pakniui Prezidentūros reikalų valdytojas įteikė įgaliojimą, antspauduotą oficialiu Prezidentūros antspaudu ir už knygas atsiskaityti pažadėjo nedelsdamas.

Šeimininkas

Supratęs, kad atsiskaitymas už visą Prezidentūrai perduotą knygos tiražą beviltiškai vėluoja, R.Paknys kreipėsi į A.Buzūną. Šis paaiškino, kad jo kontorai knygos pasirodžiusios per brangios, be to, Prezidentūra kol kas neturinti lėšų sutartu metu atsiskaityti su leidėju.