Jeigu po Seimo rinkimų valdančioji dauguma Vilniaus savivaldybėje išliks tapati, kandidatai į merus bus du - tai liberalas vicemeras A.Kudzys ir liberalas tarybos narys A.Zuokas.

Opozicija apsisprendė nepalaikyti A.Zuoko kandidatūros. Mes balsuosime tik už A.Kudzį.

Žinant, kad kai kurie liberalai taip pat neitin noriai palaiko A.Zuoko kandidatūrą, opozicijos nuomonė, balsuojant dėl mero, bus svarbi.

Jei liberalai ir konservatoriai balsuos vieningai už bet kurią mero kandidatūrą, mes liksime ir vėl tik stebėtojai.

A.Kudzys dirba labai kontruktyviai, jis moka ieškoti kompromisų. Tuo tarpu A.Zuokas yra gana kategoriškas, neįsiklauso į kitų žmonių siūlymus.

A.Zuokas veikia “buldozeriniais principais” - opozicijos nuomonę jis atvirai ignoruoja.

Tiesa, pasigirsta įvairių nuomonių ir dėl A.Zuoko privačios veiklos Užupyje derinimo su jo, kaip galimo mero veikla. Aš nesidomiu jo privačia veikla, bet viliuosi, kad A.Zuokas nepažeidinės privačių ir viešų interesų derinimo.

Tiesa, simptomatiška, kad A.Zuokas yra Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas ir, matyt, tai taip pat rodo jo tam tikrus interesus sostinėje.

Vis dėlto viliuosi, kad jis nesinaudoja ir nesinaudos tarnybine padėtimi.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Tai komentuoja:

Artūras Zuokas Liberalų kandidatas į Vilniaus merus

Algirdas Čiučelis Konservatorius, Vilniaus miesto tarybos narys

Algirdas Kudzys Liberalas, Sostinės vicemeras