Tereikia pasakyti norimą frazę angliškai, ir naujasis prietaisas šią frazę išvers bei roboto balsu pasakys norima užsienio kalba.

“Tai yra pirmasis pasaulyje vertėjas, atpažįstantis balsą ir visų pirma skirtas daug keliaujantiems vartotojams”, teigia “Ectaco” atstovas Arkadijus Davidovas.

“Tai daugiau nei elektroninis frazių rinkinys, nes atpažįsta bet kokią pasakytą frazę. Ateityje planuojame pateikti modelius, verčiančius ir į kitas pasaulio kalbas”, teigia A. Davidovas.

Vertėją iš anglų į kinų kalbą planuojama sukurti iki šių metų pabaigos.

“Angliškai ir kiniškai kalbantys pašnekovai galės gyvai bendrauti be nepatogaus popierinio frazių ar pavienių žodžių žodyno”, teigia A. Davidovas. “Tai bus tikrai nuostabu”.

UT-103 lengvai telpa kišenėje, jam tinka AA tipo elementai. UT-103 kainuoja 249.95 JAV dolerius (apie 1000 Lt) – maždaug tiek, kiek ir keli stori popieriniai žodynai.

Specialiai sukurta kalbos atpažinimo programinė įranga atpažįsta ir išverčia 3000 dažniausiai kelionėse praverčiančių frazių – nuo klausimų apie valgį ir pirkinius iki su važiavimo metu galinčių iškilti problemų.

Pristatymo metu “UT-103” padarė kelias klaidas, neteisingai atpažindamas kai kurias frazes.

Klausimą apie papildomo bagažo apmokestinimą išvertė “kada išvyks traukinys”.

“Deja, čia yra daug pašalinio triukšmo”, paaiškino A. Davidovas. “Šiaip jau jis veikia 90 proc. tikslumu”.

“Ectaco” atstovų teigimu, elektroniniam vertėjui UT-103 nesvarbus vartotojo kalbos akcentas.