„Lietuvos sąrašui“ priklausantys žmonės kritikavo teisėsaugos institucijų veiksmus Kauno pedofilijos byloje bei nepritarė tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimui atleisti iš pareigų buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovus – direktorių Vitalijų Gailių ir pavaduotoją Vytautą Giržadą. Pastarasis buvo įtariamas galėjęs nutekinti informaciją apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Iš pradžių D. Kuolys su bendražygiais siekė suburti kandidatų sąrašą drauge su partija „Drąsos kelias“, tačiau bendradarbiavimui nepavykus įregistravo atskirą politinę jėgą.

„Lietuvos sąrašas“ ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau savo kandidatų sąrašo nekels. „Mūsų dalyvavimas rinkimuose bus savitas, kaip savita ir mūsų partija", - sakė D.Kuolys.

Politinė partija „Lietuvos sąrašas" Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Pasak D.Kuolio, partija Seimo rinkimuose neplanuoja dalyvauti su atskiru kandidatu sąrašu, bet svarsto galimybę savo kandidatus kelti keliose vienmandatėse apygardose.