Iki šiol „Intel“ orientuodavosi į sunkesnių nešiojamų kompiuterių (sveriančių apie 2 kg), galimybėmis beveik nenusileidžiančių įprastiems namų ir biuro kompiuterių modeliams, rinką. Kompiuteriai su naujaisiais procesoriais gali būti lengvesni, nei 1,5 kg.

„Pentium III-M“ gamyboje naudojami visi naujausiu bendrovės techniniai sprendimai, taip pat ir pagal 0,13 mikronų technologiją pagaminti tranzistoriai. Šių metų liepos mėnesį bendrovė jau pristatė PIII procesorių, pagamintą pagal minėtą technologiją, tačiau jis buvo skirtas didesniems nešiojamiems kompiuteriams, o ne ypač lengviems bei mažiems. Pirmieji nešiojami kompiuteriai su naujaisiais procesoriais prekyboje pasirodys šį mėnesį.

„Intel“ pirmadienį taip pat pristatė ir mikroschemų rinkinį „Intel 830“. Į pigesnes sistemas bus montuojamas „Intel 830 MG“ lustų rinkinys.

Naujieji procesoriai yra dar vienas bandymas išsiveržti į priekį „Intel“ kovoje si AMD. Jie taip pat konkuruos su mažai energijos vartojančiais „Transmeta“ procesoriais, labai populiariais Japonijoje. „Intel“ pristatyti procesoriai kainuos nuo 209 iki 722 JAV dolerių (nuo 836 iki 2888 litų) už „Pentium III-M“ ir nuo 107 iki 134 JAV dolerių (nuo 428 iki 536 litų) už „Celeron“.