Pasak tinklapio „TheInquirer“ apžvalgininkų, „Intel“ finansuoja „Gartner“, todėl nieko stebėtino, jog kartas nuo karto kompanijos analitikai pateikia panašias prognozes.

„Gartner“ specialistų manymu, „Opteron“ procesoriai nebus populiarūs nei kompiuterinės technikos tiekėjų, nei potencialių pirkėjų tarpe. „Gartner“ prognozuoja, jog iki 2007 metų apie 75 proc. pirkėjų pasirinks sistemas su „Intel“ procesoriais. 64 bitų platforma iki to laiko nesugebės visiškai išstumti 32 bitų architektūros, išskyrus specializuotų 64 bitų sistemų.

Prieš kurį laiką „Gartner“ analitikai jau ragino ignoruoti kai kuriuos kompanijos „Hewlett-Packard“ gaminamus kompiuterių modelius su AMD procesoriais, kadangi šie neva neatitinka kokybės standartų. Galbūt tik sutapimas, tačiau „ITxpo 2002“ metu generalinė HP direktorė Carly Fiorina pareiškė, kad tik „Intel IA-64“ platforma sugebės patenkinti pačių įvairiausių kompanijos klientų užgaidas.

Dėl objektyvumo reiktų pažymėti, jog analitikai mano, jog hibridiniai procesoriai (32/64 bitų) yra pasmerkti, taip pat ir „Intel Yamhill“ lustai. Ypač keistai šios išvados skamba turint galvoje tai, kad hibridinis „Intel“ procesorius kodiniu pavadinimu „Yamhill“ kol kas egzistuoja tik popieriuje. Tai patvirtino ir vyriausiasis „Intel“ stalo asmeninių kompiuterių padalinio vadybininkas Luisas Bernsas. Nepaisant to, „Gartner“ atstovai pareiškė, jog šį klausimą jie apsvarstė su programinės įrangos gamintojais, kurie testavo dar neegzistuojančio procesoriaus pavyzdžius.