Kompanijos “AMD” išleistas lustų rinkinys 760 leis “AMD Athlon” procesoriams veikti su DDR DRAM atmintimi. Ši atmintis yra greitesnė įprastinės SDRAM atmintinės versija.

Naujojo lustų rinkinio ir greitesnės atmintinės derinys gerokai paspartina duomenų srautus tarp atminties ir procesoriaus. Per paskutiniuosius metus aršiausia kova dėl greičio vyko tik procesorių sferoje, tuo tarpu atmintinės ir pagrindinės plokštės mikroschemų rinkinio sparta didėjo labai nežymiai. Todėl dabar procesoriams dažniausiai tenka laukti duomenų nieko neveikiant.

DDR turėtų gerokai prisidėti prie šios problemos sprendimo, kadangi ši atmintis veikia 200 MHz ir 266 MHz sparta – du kartus greičiau, nei SDRAM.

Taip pat AMD išleido ir tris naujas “Athlon” procesorių versijas, skirtas naujiesiems lustų rinkiniams.nors šiuo metu greičiausi AMD procesoriai yra 1,2 GHz, su naujuoju lustų rinkiniu sinchronizuotos tik 1,13 GHz ir mažesnės spartos procesorių versijos.

Pagal tyrimų duomenis, naujieji lustų rinkiniai ir greitesnė atmintinė kompiuterio darbą pagreitina maždaug 10 procentų.