„Didelių sisteminių šokų atveju skaudžiausią smūgį patiria moterys“, – trečiadienį Ženevoje vykusioje Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) konferencijoje kalbėjo S. Duke, vadovaujanti „LinkedIn“ korporacijos pasaulinei viešajai politikai.

Šiuo metu moterys užima mažiau nei 30 proc. visų pasaulinių pozicijų dirbtinio intelekto srityje, sakė ji. „Iš tiesų, labai svarbu, kad moterims būtų sudarytos galimybės užimti „rytojaus“ darbo vietas.“

2020 metais, prasidėjus COVID-19 pandemijai, moterų dalyvavimas darbo rinkoje pastebimai sumažėjo, teigiama naujausioje PEF Pasaulinio lyčių atotrūkio ataskaitoje. Dabar dirbančių moterų procentinė dalis pasaulyje yra mažiausia nuo 2006 metų, kai tokia ataskaita buvo parengta pirmą kartą.

Vis dėlto pandemijos laikais vykstantis perėjimas prie lankstesnės darbo politikos, pavyzdžiui, nuotolinio darbo galimybių, žada kardinalių pokyčių moterims, pažymėjo S. Duke.

„Moterys nori ir turi turėti galimybę lanksčiai derinti asmenines ir profesines pareigas“, – pabrėžė ji komisijai, kuriai pirmininkavo „Bloomberg TV“ žurnalistė Francine Lacqua.

UBS AG vyriausiasis ekonomistas Paulas Donovanas sutiko, kad darbas iš namų yra svarbus pokytis dirbančioms moterims. Pasak jo, lankstesnė darbo aplinka „reikalauja objektyviau mąstyti apie faktinius darbo rezultatus, o ne apie tai, su kuo bendraujate prie kavos aparato“.

P. Donovanas atkreipė dėmesį į tai, kad daugiau įmonių turėtų labiau pasistengti sukurti įvairią ir įtraukią darbo jėgą.

„Jeigu jūsų valdybą sudaro vien tik baltaodžiai, anglosaksai, vidutinio amžiaus ar pliki vyrai, – jūsų mąstymą galima įvardinti kaip monokultūrinį, ir fiasko faktiškai garantuotas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją