Kėdes keičia į kamuolius

„420 m2 patalpose dirba 25 darbuotojai ir, nors įmonėje priimtinas hibridinis darbas, dauguma jų ateina į darbą, nes tenka gyvai susitikti su klientais ar partneriais. Mūsų biuras – ir darbo vieta, ir ekspozicijos erdvė – dirbame prie įmonės gaminamų stalų, siūlomų darbo kėdžių ir kitų biuro sprendimų, kuriuos pristatome į biurą atvykstantiems klientams, kad galėtų įvertinti gyvai. Yra buvę atvejų, kad klientas prieš įsigydamas darbo kėdę, biure užtrunka kelias valandas – nori išbandyti“, – pasakoja įmonės komunikacijos ir marketingo projektų vadovė Rasa Ašmonaitė.

Kuriant interjerą, buvo siekiama sukurti šeimyniškumo, ramybės jausmą. Tad ir biuro koncepcija paremta ateities biuro tendencijomis – akcentas į žmogų, jo poreikius, hedonizmo filosofiją.

Darbuotojai biure dirba atviro tipo darbo erdvėje, o susikaupimo reikalaujančiam darbui gali rinktis vieną iš penkių įvairaus dydžio posėdžių salių, kurias naudojamos ir susitikimams. Nors darbo vietas keičia retai, yra galimybė keisti darbo poziciją – galima dirbti stovint ar sėdint. O kad sėdint nugarai būtų sveikiau, pasak Ašmonaitės, įprastas darbo kėdes keičia į ergonomiškus kamuolius ar specialias aktyvaus sėdėjimo kėdes.
Atokiau nuo darbo zonos yra įkurta bendradarbystės erdvė su dideliu darbo stalu – čia atsitraukus nuo šurmulio vyksta individualus darbas. Nuotoliniams skambučiams naudojamos įmonės pagamintos akustinės būdelės.

Švaraus stalo politika
Biure laikomasi švaraus stalo politikos – asmeniniai daiktai laikomi rakinamose daiktų saugojimo spintelės – taip biuras atrodo tvarkingas, o kai kolegos nėra darbe, jo darbo vieta gali naudotis kitas darbuotojas. Atsisakyta recepcijos, nėra ir „vadovo“ kabineto, o konfidencialumo užtikrinimui darbo vietos įrengtos taip, kad kompiuterio ekranas „žvelgtų“ į sieną.

Įmonės patalpose gausu akustinių sprendimų: darbo zonoje akustinė siena sugeria garsą, mažina aidą, o posėdžių salėse tai užtikrina akustinis paveikslas, specialus akustinis šviestuvas, pastatomos akustinės panelės, kurios gali būti pritaikomos bet kuriai erdvei.

Sugalvojo „Kaimynų dieną“

„Planuodami virtuvės zoną naujame biure žinojome, kad norime didelio šeimyninio stalo. Natūralaus medžio stalas rytais tampa traukos centru – prie rytinės kavos ar pusryčių vyksta neformalūs pokalbiai, dalijamasi dienos įspūdžiais, aptariami ir darbiniai reikalai. Virtuvė įrengta biuro centrinėje dalyje – ji atvira ir klientams. Neretai prieš pokalbius kartu su svečiais pasigaminame kavos, apžiūrime biuro derlių, auginamą išmaniajame darže ar vienintelį oficialų viso verslo centro gyvūną – vorą tarantulą vardu Furla, laikomą terariume. Išties, voro laikymo sąlyga buvo įtraukta į nuomos sutartį, nes gyvūnų laikymas pastate yra draudžiamas“, – sako įmonės komunikacijos ir marketingo projektų vadovė.

Virtuvę ir bendradarbystės bei poilsio zonas skiria stiklinė pertvara, kuri gali būti atveriama – taip sukuriamas didesnės erdvės pojūtis bei išplečiama pati erdvė. Poilsio zonoje gausu augalų bei įvairių minkštasuolių, traukos akcentu visuomet tampa apvalios sūpynės. Asmeniniai pokalbiai, spaudos vartymas, kavos gėrimas šioje erdvėje yra įprastas reiškinys, kai norisi atsiriboti nuo darbo aplinkos.
„Šis biuras nesibaigia sienomis ir durimis. Pastato architektų viziją, kad atrijumi naudotųsi pastate dirbantys asmenys, mes išpildome su kaupu – kartais kavos pertraukėlėms, kartais asmeniniams pokalbiams, o visai neseniai čia gimė idėja atšvęsti pastato „Kaimynų dieną“ – kai verslo centro naujakuriai užsuko į mūsų biurą manydami, kad čia yra bendra pastato poilsio erdvė“, – šypsosi Ašmonaitė.

Kalėdoms puošia visi kartu

Įmonė puoselėja įvairias tradicijas. Kartą per mėnesį keturiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose – esančiuose įmonės biuruose rengiami teminiai pusryčiai, kuriuos ruošia patys darbuotojai.

„Kolegos moka stebinti ne tik gardžiais patiekalais, bet ir išradingu jo pateikimu: jau ragavome kiaušinienę, kepėme belgiškus vaflius, gardžiavomės prancūziškais kruasanais, buvome nustebinti ir „žaliais“ pusryčiais bei įvairių tipų košėmis. Entuziazmas neblėsta, o gardžiomis akimirkomis dalinamės vidinėje darbuotojų grupėje socialiniuose tinkluose“, – pasakoja įmonės atstovė.

Švenčiami įmonėje ir darbuotojų gimtadieniai – biure suskambus jau atpažįstamai muzikai visi žino, kad proga neeilinė: laukia šilti sveikinimai ir sukaktuvininko desertai.

„Kalėdinis laikotarpis taip pat turi savų tradicijų: biurą puošti patiems kartu – neatsiejama įmonės dalis. Šiemet kartu pynėme kalėdinius vainikus ir puošėme dizaino skyriaus sugalvotomis dekoracijomis, kurias taip pat visi kartu gaminome“, – pasakoja.

Metų pabaigą įmonė pažymi kalėdine švente, kurios metu apdovanojami tais metais labiausiai nusipelnę darbuotojai.

Biure nerasi šiukšlių dėžių

„Ergolain“ jau ne vienerius metus žengia koja kojon su tvarumo idėjomis. Seniai atsisakyta šiukšlių dėžių po stalu – darbuotojai priversti šiukšles nešti iki taško, kuriame jos rūšiuojamos.

Įrengiant naują biurą buvo svarbu išsaugoti ir panaudoti antrą kartą tai, kas tiko prieš tai buvusiose patalpose. Taip sąvartyno išvengė ilgai yrančios medžiagos – metalines konstrukcijas su stiklinėmis pertvaromis architektai panaudojo įrengdami posėdžių sales.

Nors interjere vyrauja dvi pagrindinės spalvos – pilka ir cinamono, išskirtiniais akcentais tampa ir biuro augalai. Jų ypač netrūksta virtuvės zonoje – taip siekiama sukurti namų aplinką, be to, žalia spalva nuteikia raminančiai.
Įmonės vykdantysis direktorius Andrius Lamauskas, aktyviai dalyvavęs biuro įrengimo procese, džiaugiasi, kad nauji įmonės namai greitai tapo savais. „Didelės paslapties čia nėra – jau nuo kraustymosi idėjos klausėme darbuotojų, kokio biuro jie nori. Darbe praleidžiame didžiąją darbo dienos dalį, tad sukurti jaukią, darbingą aplinką, kurioje ir patogu dirbti, ir malonu bendrauti su kolegomis – kiekvienos įmonės tikslas.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)