Darbuotojai laisvai renkasi, iš kur nori dirbti

Vilniaus biure gali dirbti 150 žmonių. Kaip pasakoja „TransferGo“ personalo direktorė Irma Dambrauskė, jų įmonėje galioja tvarka, kai darbuotojai gali laisvai rinktis, kur nori dirbti – biure ar pasirinktoje vietoje, pavyzdžiui, iš namų, sodybos ar užsienio.
Irma Dambrauskė

„Galime sakyti, kad pastaruoju metu kasdien biure būna apie 50 darbuotojų. Kai kurios komandos yra susitarusios kartą ar du per savaitę susitikti“, – pasakoja I. Dambrauskė ir priduria, kad biuras yra draugiškas gyvūnams, todėl bene kiekvieną dieną čia galima sutikti ir keturkojų.
"TransferGo" biuras Vilniuje

Darbuotojai turi biure priskirtas darbo vietas, bet, kaip pabrėžia I. Dambrauskė, augant Vilniaus komandai svarstoma pereiti prie „hot-desking“ tvarkos, kai darbuotojai gali kiekvieną kartą pasirinkti vietą, kur patogiausia darbuotis.
„Tiesa, visi darbo stalai turi vienodą įrangą, tad jau ir dabar nėra sunkumų atsisėsti prie kito stalo. Vilniaus padalinyje yra atvira erdvė su pro langus atsiveriančia senamiesčio panorama. Turime ir uždaresnių erdvių, tinkamų patogiai dirbti 5–10 žmonių komandoms“, – priduria pašnekovė.
"TransferGo" biuras Vilniuje

„TransferGo“ personalo direktorė sako, kad darbo laikas, žinoma, svarbus, tačiau į jį žiūrima lanksčiai – kiekvienas yra atsakingas už savo užduotis, todėl geriausiai žino, kada ir iš kur patogu atlikti tam tikrus darbus.

Vasaros vakarėliai – ant stogo

Poilsiui tarp darbų ar po jų biure įrengtas žaidimų kambarys su stalo teniso stalu ir kompiuteriniais žaidimais. Pagrindinė įmonės renginių erdvė – amfiteatras – turi jaukią zoną su sėdmaišiais, kurią darbuotojai renkasi, kai nori susikaupti, praleisti laisvą laiką per pietų pertrauką su knyga, muzika ar kitaip.
"TransferGo" biuras Vilniuje

„Taip pat turime nuostabią terasą ant pastato stogo, nuo kurios atsiveria vaizdas į Vilniaus senamiestį – joje darbuotojai taip pat leidžia laiką, kai kurie susirenka ten ir dirbti ar rengia susitikimus. Dar viena jauki erdvė – mūsų virtuvė, kurioje darbuotojai ne tik valgo, bet ir pasilieka leisti laiko po darbo ar per pertraukėles“, – pasakoja I. Dambrauskė ir papildo, kad, be kavos ir arbatos, virtuvėje darbuotojai visuomet randa vaisių bei įvairių pusryčių pasirinkimų (sausų pusryčių, granolos, košių).
"TransferGo" biuras Vilniuje

Prasmingiems kolegų pasibuvimams po darbų skiriama ne ką mažiau dėmesio. „Kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį švenčiame visus tą mėnesį įvykusius gimtadienius. Vasaros pradžioje tradiciškai rengiame vakarėlį ant stogo terasos. Taip pat skatiname darbuotojus dalyvauti sporto renginiuose ir atstovauti „TransferGo“ komandai maratonuose ar ėjimo varžybose“, – vardija pašnekovė.
"TransferGo" biuras Vilniuje

Ji pasakoja, kad įmonė darbuotojams organizuoja ir sporto iššūkius su nugalėtojų apdovanojimais. Pavyzdžiui, „Strava“ programėlės fitneso iššūkis, kuriame darbuotojai varžosi aktyvumo veiklose, žingsnių ar pratimų „lentos“ iššūkiai. Pačios komandos neretai susiorganizuoja filmų, stalo žaidimų vakarus.
„Taip pat kas mėnesį susirenkame į visos įmonės susitikimą „Town hall“, kuriame komandos pristato per mėnesį įgyvendintus projektus“, – biuro gyvenimu dalijasi pašnekovė.
"TransferGo" biuras Vilniuje

Nepamirštamas ir tvarumas
„TransferGo“ biure rūšiuojamos atliekos, stengiamasi mažinti vienkartinių indų naudojimą. „Vandenį geriame iš biure įmontuotos filtravimo sistemos. Taip pat kiekvienas naujokas, prisijungdamas prie mūsų komandos, gauna daugkartinę gertuvę, kad ne vien darbe mažintų sunaudojamo plastiko kiekį“, – pasakoja I. Dambrauskė.
"TransferGo" biuras Vilniuje

Ji sako, kad „TransferGo“ kaip darbovietė niekada nesiekė visų priverstinai ar rekomenduotinai sugrąžinti į biurus, bet tai tikrai yra vieta, kur komandos noriai leidžia laiką kartu.
„Visuomet dedame pastangas, kad mūsų biurai būtų patogūs ir žmonės patys norėtų juose būti, susitikti su komanda, bendradarbiauti. Darbuotojai organizuoja komandos dienas, kai drauge susitinka, kartu pusryčiauja, rengia susirinkimus, pasikrauna energijos. Darbą galima atlikti iš bet kur, bet komandos jausmą sukurti vis dar labai padeda laikas kartu vienoje vietoje“, – reziumuoja I. Dambrauskė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją