Vienu metu joje galės dirbti iki 22 žmonių

„Panoramoje“ ir anksčiau buvo infrastruktūros, kuri leido prisėdus dirbti, ir lankytojai ja naudojosi. Poreikį parodo ir pas mus esančių nuomininkių kavinių užimtumas – neretai galima pastebėti kavinėse prie kompiuterių dirbančius žmones. Tačiau labiausiai atsižvelgėme į bendras tendencijas, kai įprastą darbo vietą pakeičia jos alternatyvos – žmonės dažniau dirba namie, renkasi „darbostogas“ užmiestyje ar užsienyje. Vadinasi, įprastas darbo stalas ir aplinka nebėra tokia reikalinga, o pakeisti atmosferą – paranku kūrybiškumui ir įvairovei“, – Delfi Karjerai sako prekybos ir laisvalaikio centro direktorė Birutė Kalanovaitė.

Bendradarbystės erdve įprastomis darbo valandomis naudotis gali visi prekybos centro lankytojai. Papildoma registracija nėra reikalinga, interneto ryšys dirbantiesiems – taip pat nemokamas, kaip ir visiems prekybos centro lankytojams.
„Turime specialią tik su verslo klientais dirbančią interjero dizainerių ir projektų vadovų komandą, kuri teikia interjero dizaino paslaugas įmonėms. Taip savo 75 metų patirtį, kuriant kasdien gražesnį gyvenimą daugeliui žmonių, pritaikome biuruose, atostogų apartamentuose, mažmeninės prekybos ar maitinimo vietose, įrengdami viešbučių interjerus ir kitas erdves. Bendradarbystės erdvė, sukurta kartu su „Panorama“, taps dar viena erdve mieste dirbti, organizuoti verslo susitikimus ar imtis kūrybinių užduočių netikėtose vietose“, – sako „IKEA Lietuva“ rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė.

Ši bendradarbystės erdvė bus, kaip pastebi prekybos ir laisvalaikio centro direktorė, itin reikalinga „freelance“ tipo darbą dirbantiems žmonėms, kurie neina į biurą, tačiau nenori dirbti iš namų ir maišyti poilsio su darbu. Vienu metu joje galės dirbti iki 22 žmonių – įkurtos 8 įprastos darbo vietos ir 14 universalių, kurios, atsižvelgiant į poreikį, gali būti naudojamos tiek poilsiui, tiek darbui.
„Čia gali lankytis ir aplinkinių biurų darbuotojai, norintys pakeisti aplinką ar net visos komandos, norinčios surengti susitikimus kitokioje erdvėje. Zona taip pat tinkama tarp apsipirkimų pailsėti norintiems žmonėms, rašto darbus rengiantiems studentams, moksleiviams – visiems, kam reikia ramios, jaukios ir patogios vietos darbui, mokslams ar bendradarbiavimui“, – teigia B. Kalanovaitė.

Pasak B. Kalanovaitės, jau svarstomos ir kitos nuolatinės su darbo erdvėmis susijusios idėjos. Prasidėjus prekybos centro atnaujinimo projektui, jame numatoma įrengti ir patogias nuolatines susitikimų, darbo, poilsio vietas.

Netrūksta tvarių sprendimų

Bendradarbystės erdvėje pritaikyti biurams skirti stalai ir kėdės atitinka verslo patalpoms keliamus patvarumo ir stabilumo reikalavimus. Bendradarbystės erdvę įrengusi interjero dizainerė sako, kad svarbi ne tik ergonomiškai suplanuota darbo erdvė, bet ir darbuotojų kūrybiškumą ir bendradarbiavimą tarpusavyje skatinanti, teigiamai veikianti streso lygį, leidžianti susikaupti biuro aplinka. Anot jos, būdas tai pasiekti – namų jausmas, sukuriamas biuro baldus derinant su įprastai naudojamais namuose.

„Erdvė buvo suplanuota atsižvelgiant į naujausias biurų interjero tendencijas, kurioms, žinoma, didelę įtaką turėjo pandemija. Šalti ir formalūs ofisai nebetenkina darbuotojų, grįžę į darbo vietą žmonės nori jaustis jaukiai ir atsipalaidavę – kaip namuose. Medinė grindų danga, minkšti baldai, interjero detalės, kilimai ir kita tekstilė bei pastatomi šviestuvai, skleidžiantys šiltą šviesą – visa tai buvo pritaikyta šioje erdvėje siekiant sukurti jaukią, namus primenančią atmosferą“, – sako IKEA verslo klientų interjero dizainerė Eglė Kropienė.
Ji priduria, kad kaip ir į namus, į biurus taip pat vis labiau veržiasi tvarūs sprendimai. Šioje erdvėje tai taip pat atsispindi: čia esantys biuro stalai ir kėdės pagamintos tausojant medienos išteklius, o poilsio erdvėje esantys foteliai – rankomis nupinti iš natūralios ir greitai atsinaujinančios medžiagos – rotango. Natūralios medžiagos, pasak interjero dizainerės, priartina erdvę prie gamtos.

„Jaukumo suteikia ir žaluma, kuri šiuolaikiniuose biuruose užima svarbią vietą. Bendradarbystės erdvėje – priežiūros nereikalaujančių dirbtinių augalų sienos ir gausiai pavieniais augalais dekoruota aplinka ne tik sukuria vizualiai malonų įspūdį, bet ir teigiamai veikia emocinę savijautą. Erdvę supa dideli langai, čia dirbantys galės džiaugtis ir natūralia šviesa“, – sako interjero dizainerė.

Prekybos centre „Panorama“ naujoji bendradarbystės erdvė veiks iki vasaros pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją