Bendradarbiaus ugdant jaunimą

„Mūsų tikslas – pastebėti ir padėti atsiskleisti talentams, sudaryti jiems galimybes tobulėti bei ugdyti profesines kompetencijas. Sudominus ir atvėrus jaunimui pažangių technologijų pasaulį, įskaitant robotus, skaitmenizuotus procesus, gamybos inovacijas, esame pasiryžę juos lydėti per visą mokymosi ir studijų laikotarpį. Savo įmonėse diegiame naujausias inovatyvias technologijas ir moderniausią įrangą, todėl tikime, kad susipažinę su jomis realybėje jaunuoliai apsispręs siekti karjeros vienoje progresyviausių verslo sričių“, – pranešime žiniasklaidai sako „SBA Home“ vadovė Raimonda Kižienė.

Anot jos, jau dabar Klaipėdos universiteto absolventai sėkmingai siekia karjeros ir bendrovėje, ir jos vienijamose baldų gamybos įmonėse, kurios labiausiai susikoncentravę Vakarų Lietuvoje.

Abipusė nauda

„Klaipėdos universiteto siekis – talentingam jaunimui iš visos Vakarų Lietuvos suteikti galimybę arčiau namų įgyti ir teorines žinias, ir praktines kompetencijas technologijų srityje. Todėl glaudus bendradarbiavimas su moderniomis verslo įmonėmis mums itin svarbus, nes jose studentai turi galimybę iš arti susipažinti su pažangiais procesais, naujausiomis technologijomis. Visa tai tam, kad baigę studijas būtų pasirengę visapusiškai panaudoti sukauptas žinias ir siekti karjeros jau pažįstamoje srityje“, – teigia Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Pasak jo, studentai SBA grupės įmonėse galėtų atlikti praktikas, laboratorinius tyrimus. Bendrovės atstovai savo įžvalgomis ir suformuluotais poreikiais padėtų tobulinti studijų programas, įsitrauktų į bendrų projektų kūrimą, diplominių darbų rengimą.
Sutartį pasirašė A.Razbadauskas ir R.Kižienė

Gimnazistamspažintis su technologijomis ir verslu

Remiantis bendrovės pasirašyta sutartimi su Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazija, moksleiviai bus įtraukiami į patyriminį ugdymą.

„Manau, kad mūsų gimnazijos bendradarbiavimas su įmone suteiks galimybę mokiniams „pasimatuoti“ ir pasirinkti patinkančią profesinę veiklą, įsitvirtinti Klaipėdoje, o įmonei padės išsiugdyti ir pritraukti potencialių darbuotojų. Šis išskirtinis gimnazijos ir verslo partnerystės projektas suteiks Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijai išskirtinumo ir patrauklumo kaip šiuolaikinei integraliai ugdymo įstaigai“, – pliusus vardina „Žemynos“ gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė.

Gimnazistai baldų gamybos įmonėse „Klaipėdos baldai“, „Inno Line“ ir kitose susipažins su gamybos technologijomis, procesais, turės galimybę rašyti praktinius – tiriamuosius darbus, patys išbandyti baldų gamybos praktiką. Tokiu būdu moksleiviai bus sudominami inžineriniais mokslais, skatinami domėtis tvariu gyvenimo būdu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją