Verslas įžvelgia apčiuopiamą naudą

Vienas iš tokių verslų, kurie šiuos metus pradėjo su nauja nauda savo komandai – didžiausias mažmeninės prekybos drabužiais tinklas Baltijos šalyse – „Aprangos“ grupė. Grupės vadovas Rimantas Perveneckas teigia, kad mato vertę, kurią suteikia sveikatos draudimas įmonės darbuotojams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pastarieji metai priminė, kiek svarbus yra kiekvieno rūpestis sveikata ir profilaktika. Tad atsigręžėme į galimybes suteikti darbuotojams papildomą naudą bei paskatinti juos rūpintis savimi periodiškai dar labiau. Draudimo nauda akivaizdi ir darbdaviui, ir darbuotojui, kuris ne tik gauna papildomą apsaugą, bet ir gali ja pasinaudoti savo nuožiūra. Draudimas taikomas visiems dirbantiems ilgiau nei tris mėnesius ir pasirinkome tokį planą, kuris leistų pasirūpinti savo sveikata ir atsižvelgti į savo poreikius. O ilgiausiai dirbančius nutarėme paskatinti papildoma draudžiama suma, vertindami ir atsidėkodami už jų lojalumą“, – sako įmonės grupės generalinis direktorius R. Perveneckas.

Rinkos augimas ir populiarumas įvairiuose verslo sektoriuose

„Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktorius Simonas Lisauskas tvirtina, kad nuo pat pandemijos pradžios Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama darbuotojų sveikatai.

„Skaičiai išties daug ką pasakantys. Per 2021 metų 11 mėnesių „Lietuvos draudimo“ sveikatos draudimo pardavimai išaugo 47,5 proc., lyginant su 2020 metais, nors jau tada augimas taip pat buvo ženklus. Visa sveikatos draudimo rinka 2021-aisiais augo 26 proc., ankstesniais metais fiksavome 14 proc. augimą“, – situaciją komentuoja draudimo ekspertas.

Anot jo, sveikatos draudimas apdraustam darbuotojui suteikia saugumo jausmą bei užtikrina, jog gaus visą reikiamą pagalbą, kai tik jos prireiks. Taip pat, tai rodo pasitikėjimą, kad darbdaviui rūpi, kaip jaučiasi darbuotojas.

„Ankstesniais metais daugiausiai draudėsi informacinių technologijų ir telekomunikacijų įmonės bei bankai. Tačiau pastaraisiais metais privatus sveikatos draudimas tampa vis populiaresnis ir kituose sektoriuose“, – pastebi Simonas Lisauskas.

Apklausos rodo, kad darbuotojams tai – papildoma nauda

Draudimo brokerių bendrovės „IVP Partners“ projektų vadovė Elvina Gaidamavičiūtė tikina, jog išties pastaraisiais metais rinkoje stebimas didelis susidomėjimas sveikatos draudimu.

„Rinkoje atliekamos darbuotojų apklausos patvirtina, kad sveikatos draudimas yra paklausi ir vertinama papildoma nauda. Norint pritraukti naujus talentus ir išlaikyti esamus darbuotojus, darbdaviai vis dažniau iš naujo peržiūri darbo užmokesčio ir naudų paketus. Sveikatos draudimas tampa viena iš populiariausių ir patraukliausių naudų, siūlomų darbuotojams“, – sako Elvina Gaidamavičiūtė.

Anot projektų vadovės, tenka vis dažniau susidurti su tuo, jog žmonės, rinkdamiesi būsimą darbdavį, dažnai lygina ne tik siūlomą atlygį, bet ir sveikatos draudimo paketo sudėtį.

„Visi žmonės yra skirtingi ir skiriasi jų poreikiai. Atsižvelgdami į tai, darbdaviai, norėdami motyvuoti esamus ar būsimus darbuotojus, siekia sukurti tokį sveikatos draudimo paketą, kad kiekvienas darbuotojas galėtų išsirinkti sau tinkamą pagal individualius poreikius“, – komentuoja projektų vadovė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją