Hibridinis darbo modelis nebuvo naujiena

Nors dauguma įmonių hibridinį darbo modelį pradėjo taikyti pandemijos metu, „Rimi Lietuva“ ši tvarka nebuvo naujiena.

„Dar prieš prasidedant pandemijai darbuotojai galėjo kelias dienas per mėnesį dirbti iš namų ir lengviau derinti darbo ir asmeninio gyvenimo poreikius. Šiuo metu dėl esamos padėties rekomenduojame savo darbuotojams dirbti iš namų, tačiau „Rimi“ biuro durys visada atviros ir visi norintys darbuotojai gali jame dirbti. Hibridinio darbo modelį planuojame taikyti ir toliau“, – sako „Rimi Lietuva“ Personalo valdymo partnerė Evelina Dirmaitė.

Darbuotojai šiame biure – nuo 2018 m. vasario mėn. ir jam iškart prilipo pavadinimas „Rimi namai“. Kaip ir namuose, čia nebūtina visuomet sėdėti vienoje vietoje: kai norisi, galima dirbti virtuvėje ar ant sofos, o kai reikia susikaupti, tinka užsidaryti „Ramybės zonoje“, kur pagal susitarimą tyliai būna visi ten esantys. Biure nerasime šiukšliadėžių prie kiekvieno stalo – juk ir namie jos ne ant kiekvieno kampo, čia svarbu nepalikti indų kriauklėje.
„Activity Based Workplace“ principu įrengtas biuras suteikia galimybę pasirinkti darbui tokią vietą, kuri yra geriausia ir patogiausia tam tikrai užduočiai atlikti. Yra darbo pozicijų, kurioms reikalingos stacionarios darbo vietos – tad biure turime ir tokių“, - sako E. Dirmaitė.

Ramybės zonoje - jokio garso

Visoje biuro erdvėje įrengtos laisvos darbo vietos – ateini, prisėdi ir dirbti. Skirtingos erdvės leidžia pasirinkti, šalia kurio kolegos norisi padirbėti. Juk prisėdus prie to, su kuriuo dirbama tuo pačiu klausimu, viską pavyks išspręsti daug greičiau ir produktyviau.

Jei darbuotojas turi dalyvauti video konferencijoje, jis renkasi vienvietį darbo kambarį, kur yra darbo stalas, ekranas, klaviatūra ir šiek tiek daugiau uždaros erdvės.

Pokalbiams mobiliaisiais telefonais įrengtos skambučių kabinos – čia planuojami ilgesni pašnekesiai, kad nebūtų blaškomi kiti kolegos.

„9 ir 10 aukštuose turime specialias darbo erdves, kurias vadiname „Ramybės zona“. Jose yra įrengtos mobilios darbo vietos, kur gali ateiti dirbti visi norintys. Čia užsukama, kai atliekami didelio susikaupimo, tylos ir ramybės reikalaujantys darbai. Tačiau šioje erdvėje egzistuoja viena svarbi taisyklė – jokio garso, todėl mobilieji telefonai turi būti įjungti tik vibracijos režimu, jokių pašnekesių su kolegomis ar telefonu“, – paaiškino personalo valdymo partnerė.

Išrenkamas savaitės darbuotojas

Kiekviena įmonės komanda turi savo tradicijas: viena – tradicinius penktadienio pietus kartu, kita – bendrą rytinę kavą, pertraukėles terasoje ar kartu eina pažaisti stalo futbolą. Antradieniais vyksta savaitinis visos įmonės susirinkimas, kurio metu aptariami savaitės rezultatai, pasidalinama aktualiomis naujienomis ir pasveikinamas savaitės darbuotojas.

Įmonė turi tradiciją paminėti įvairiais progas – „Rimi namų“ gimtadienį, „Rimi“ gimtadienį, sėkmingai užbaigtą ar pradedamą naują projektą ir kitus įvykius.
„Mūsų darbuotojai kūrybingi, todėl dažnai sugalvoja įvairių konkursų ar pramogų – pavyzdžiui, stalo futbolo turnyrą, sporto rezultatų spėliojimą, nuotraukų konkursus ir kt. Kadangi dirbame maisto mažmeninėje prekyboje, kolegos dažnai nustebina naujų produktų degustacijomis, kai kviečia visus paskanauti produktų ir išsakyti savo nuomonę“, - sako Dirmaitė.

“Rimi Lietuva“ biuras turi visus šiuolaikiško ofiso bruožus – atliekų rūšiavimo sistemą, reguliuojamo aukščio stalus ir kitus ergonominius elementus, išmanų apšvietimą ir judesio daviklius, patogią oro kondicionavimo sistema.

„Pas mus tikrai jautiesi, kaip apsuptas šeimos. Kiekvienas darbuotojas prisideda prie mūsų kultūros puoselėjimo ir geros atmosferos kūrimo. Kartu dirbame, tačiau mokame ir atsipalaiduoti bei pasidžiaugti pasiektais rezultatais. Su tokia komanda nebaisu klysti ir mokytis iš klaidų. Paprastumas, įsipareigojimas ir verslumas – tai trys mūsų vertybės, kurios geriausiai apibūdina „Rimi“ komandą“, - sako Dirmaitė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)